Uskršnja dekoracija: 5 prijedloga za cijeli dom (URADI SAM)

Uskrs je idealna prilika da u svoj dom unesete razigrane proljećne motive i pastelne boje. Za vas smo pripremili 5 neobičnih prijedloga za svaki kutak doma, a većinu njih možete vrlo lako i sami izraditi. Naše prijedloge uskršnje dekoracije, potražite u nastavku.

Uskršnja dekoracija za ulaz

Prvi utisak je najbitniji, a postoji li bolji način da dočekate goste za Uskrs nego da ih na vratima dočega nevjerovatna unikatna dekoracija.

Uskršnji vijenci za vrata

Ako vam prethodni prijedlozi izgledaju previše komplikovano, oprobajte se u pravljenju vijenca za vrata! Iako ga danas možete kupiti u bilo kojoj radnji ili naručiti u cvjećari, ovo može biti zabavno za cijelu porodicu. Istražite kakav vam se dopada, a onda se bacite u potragu za materijalima – prikupite sve ono što imate u kući, a ostalo pronađite u kineskim radnjama i radnjama pozamanterije.

Dekoracija od ljuske jajeta

Nekoliko jaja sačuvajte i za dekoraciju! Polako ih, najbolje uz pomoć igle, razbijte i izručite sadržaj. Pažlji operite preostalu ljusku koju ćete koristiti. Po želji, ofarbajte je ili zadržite prirodnu boju. Dekoraciju uradite po svom izboru – možete u nju dodati cvijeće, oni malo spretniji napraviti i svijeću – i poslužite u korpu za jaja.

Mrkva u ulozi cvijeća

Standardnu vazu sa cvijećem za uskršnju trpezu možete zamijeniti neobičnim aranžmanom kojem ćete dodati mrkvu! Ubacite je u staklenu vazu pa dodajte cvijeće. Tako će izgledati da je ono izraslo iz mrkve. Vaši gosti će sigurno ostati oduševljeni.

Uskršnja dekorativna grana

Ukoliko želite “cvjetnu” dekoraciju koja će trajati duže, prirodno cvijeće možete zamijeniti granom koju ćete ukrasiti po svom ukusu. Mogućnosti su razne, a na vama je da izaberete dekor koji pristaje vašem domu.