Najbolji filmovi za djecu: TOP 5 filmova koje MORATE gledati sa svojim školarcima

NAJBOLJI FILMOVI ZA DJECU

Najbolji filmovi za djecu, školarce i tinejdžere, u kojima će i odrasli uživati! Naših TOP 5!

Večernji izlazak ili kućno druženje vikendom? Kućno druženje, ovaj put? 😃 OK, onda vam predlažemo TOP 5 filmova koje možete gledati zajedno sa svojim školarcima 😃Ovo su najbolji filmovi za djecu ali i sve koji se tako osjećaju, prema izboru MamaKlik redakcije. Uživajte!

najbolji filmovi za djecu školarce i tinejdžere


🎬 Najbolji filmovi za djecu: E.T. the Extra-Terrestrial

Klasik Stivena Spilberga o prijateljstvu između dječaka Eliota i vanzemaljca zvanog E.T, o vrijednostima ljubavi i dobrote. Sve znate. 🙂 Ako već niste, svojim klincima pustite ovo filmsko blago.

 

🎬 Najbolji filmovi za školarce: THE GOONIES

Opasno, ali opasno zabavna avantura u koju je Spilberg takođe “umiješao prste”. 😃 Kad spojite ekipu klinaca različitog temperamenta i sjajnog smisla za humor, skriveno blago legendarnog gusara Jednookog Vilija koje bi im riješilo neka sudbinska pitanja, i zločestu porodicu Frateli – sitne kriminalce koji su im vječito za petama, dobijete nešto stvarno vrijedno gledanja. Naš favorit, ako nas pitate. 🙂

 

🎬 Najbolji filmovi za djecu: DRAGA, SMANJIO SAM DJECU (Honey, I Shrunk the Kids)

Čovjek smanjio djecu, šta da vam kažemo. 😅😅 I sad djeca bježe od buba po dvorištu a on ih traži. Ludnica! P.s. jedan mrav će biti superheroj. Dalje nećemo “spojlati”. 😉

 

🎬 Najbolji filmovi za tinejdžere: WILLOW

Možda je Tolkin prvi napisao “Gospodara prstenova” ali je Džordž Lukas prvi ekranizovao ovu sjajnu sagu slične tematike. Patuljci, mala princeza Elora koju treba spasiti od zle čarobnice, trolovi, otkačeni minijaturni “brauniji”, borba dobra i zla, i ta-daaa – glavni dasa u glavnoj ulozi – Val Kilmer. Mame, sjećate se njega? 😀 Film je za malo starije školarce, ali ga svakako vrijedi pogledati.

 

🎬 Najbolji filmovi za djecu: ANNIE

Zabavan i krajnje dirljiv mjuzikl sa elementima komedije (i to kakve) o kovrdžavoj, visprenoj djevojčici Eni koja bježi iz sirotišta i svoje utočište nalazi kod žustrog milijardera Olivera Vorbaksa. Jedno od onih ostvarenja koje nasmiju i ugriju dušu.

Uživajte u vikendu i – pišite nam u komentarima na društvenim mrežama svoje filmske favorite! 🙂 💗 Vaš MamaKlik.com

Autorka: Erna Bučinski


Kako napraviti NOVOGODIŠNJE ČESTITKE? “Uradi sam” ideje + galerija iznenađenja!

Najvažnije životne lekcije jakih majki