Uz morski stil u enterijeru osećajte se kod kuće kao na plaži! (FOTO)

morski stil u enterijeru mamaklik savjeti.jpg

Morski stil u enterijeru je neodoljiv! U nastavku slijedi nekoliko savjeta kako da unesete dašak mora u svoj dom i kod kuće se osjećate kao na plaži!

S obzirom na okolnosti, ove godine ćemo teško ići negde na ljetovanje ali to ne znači da ne možemo u svom domu unijeti dašak mora kada je uređenje  u pitanju. Morski stil u enterijeru nije teško postići, a evo nekoliko savjeta kako da sa minimalnim ulaganjem od svog doma napravite – plažu!

Lagani materijali, dezeni koji podsjećaju na pješčane plaže i šarene koktele, egzotične biljke, samo su neki od elemenata koji mogu unijesti u vaš dom morski duh.

1. Lan za morski stil u enterijeru

Lanene zavese, jastučnice, stoljnjak su samo neki od detalja koji će doprinijeti da vaš dom počne da liči na onaj na moru. Lan je prijatan materijal, lak za održavanje, a svojom bojom i udobnošću i te kako podsjeća na pijesak. Savršena je opcija za morski izgled vašeg doma!

2. Egzotične biljke za morski izgled vašeg doma

Palme, montestera ili kaktusi… Šta god da odaberete, vaše će ćoše asocirati na malu džunglu uz obalu mora. Nestvarno lijep i potpuno osvježavajuć detalj za vaš životni prostor!

https://www.instagram.com/p/B-H1JfTgT6b/?utm_source=ig_embed

3. Uramljene fotografije ili slike u jarkim bojama

Uramite porodične fotografije sa mora ili okačite slike sa motivima onoga što vas asocira na odmor. Ovakvi detalji probudiće lijepe uspomene i optimizam, te stvoriti morski stil u enterijeru.

4. Jastuci u morskim dezenima

Plavo-bijeli ili žuto-beli jastuci kao i oni u prirodnim nijansama su sjajan izbor. Svojim koloritom podsjećaju na morski krajolik, a njihova funkcionalnost i udobnost doprinijeće vašem opuštanju.

5. Kanap za morski stil u enterijeru

Napravite držače za vaze i ukrasne posude od kanapa. Pogledajte turorijal ovde. 

https://www.instagram.com/p/B5Nkii7AN_Z/?utm_source=ig_embed

6. Pletene korpe za morski stil u enterijeru

Stavite u pletene korpe biljku ili poređajte omiljene knjige ili časopise. Korpice su sasvim koristan ali i prelijep detalj za dom.

 7. Vaze

Vaze sa cvećem ili flaše mogu da posluže da na jedinstven način unesete dašak prirode u svoj dom. Dovoljno je da uberete interesantnu granu i stavite u duboku flašu ili vazu.

8. Šareni tanjiri i čaše

Jednostavni beli tanjiri su monotoni. Kupujte na pijacama i buvljacima rasparene čaše i tanjire i pravite svoje kombinacije.

9. Ljuljaška za morski enterijer

Ne samo što je savršen detalj već u njoj možete da uživate, čitate knjigu… Ljuljaške možete da postavite u sobi ili na balkonu. U svakom slučaju jedva ćete čekati trenutak odmora u ljuljaški uz lagano njihanje, dobru knjigu i npr. sok od cijeđenog voća (sa suncobrančićem, dakako)!

Stil, MamaKlik

Žuta boja u enterijeru: Sunce u vašem domu (FOTO)

Bazeni za djecu su zakon, a evo šta sve možete sa njima!

Kreativne ideje za uređenje doma: “Uradi sam” projekti za novi sjaj starih stvari