Fotošopirani snovi o ljubavi – srodna duša ili životni partner

Fotošopirani-snovi-o-ljubavi-–-srodna-duša-ili-životni-partner-mamaklik.com_.jpg

Značenje pojma „srodna duša“ odnosi se na osobu koja nam idealno odgovara na različitim nivoima. To znači da je između nas i naše srodne duše komunikacija toliko jasna da se razumemo i kada ne razgovaramo…

Da li je vaš partner vaša srodna duša?

Čovek / Žena mojih snova“ – je toliko rasprostranjen termin u svim jezicima i narodima, da je žudnja za tom pojavom, iskonstruisana još u ranom detinjstvu kada roditelji ohrabruju decu u nameri da nađu muškarca tj. ženu svojih snova, postala skoro pa fenomen zaslužan za najveći broj frustracija, depresija i emocionalnih padova kod pojedinaca u savremenom društvu.

Koga sanjamo

Šanse da se sutra ujutru probudite kao milioner, zato što se sanjali o tome da dobijete na lutriji, jednake su buđenju pored osobe iz vaših snova koja zadovoljava i nadalje kontinuirano odgovara zadatim kriterijumima.

Nije nemoguće, ali je jako malo verovatno.

Žene moraju da zadovolje apsolutni ideal fizičke lepote, zatim da budu dovoljno pametne, ali ne i preterano pričljive, ljubavnice ali i majke svojim muževima, uspešne ali ne nauštrb porodice, da jedu – ali se ne goje, brinu o svemu – ali ne postoje, i najvažnije – da budu moderne, a tradicionalno zatucane.

S druge strane, muškarac iz snova je frajer, lovac na novac, hauzmajstor, intelektualac, hrabar a empatičan, pažljiv ali sa velom tajne, romantičan – a pomalo skot, služi kao zamena za tatu, mamu, braću, i osveta je svim bivšim frajerima koji su izdali žensko poverenje.

Blagom banalizacijom onoga što kao suprotni polovi sanjamo, zapravo stižemo do činjenice da niko nije u stanju da zadovolji sve ove uloge, što vodi razočarenju i niskoj toleranciji na stres.

Fotošopirani-snovi-o-ljubavi-–-srodna-duša-ili-životni-partner-mamaklik.com_.jpg

Čovek iz reale

Osoba iz realnosti izgleda prilično drugačije.

Fizički neće biti savršena. Balans izmedju vizuelnog, intelektualnog i duhovnog neće uvek biti zadovoljavajući.

Neće imati rešenje za svaku situaciju, niti će vam uvek biti podrška.

Često se neće slagati sa vama baš onda kada vam je najpotrebnije.

Nije vaš roditelj, niti je u stanju da očisti karmu svih bivših partnera.

Problem nastaje kada ne poznajemo sebe, ne ulažemo dovoljno u vlastitu nadgradnju, svest o sebi, a verujemo da su naša očekivanja ispravna, čvrsta i moguća.

Tada, pri prvom neispunjenom kriterijumu odbacujemo osobu iz snova i prelazimo na maštanje o tome da ćemo jednom, možda imati „više sreće“.

Sve dok ne ubedimo sebe da je dobro što smo sami, jer je razlog tome „ ne spuštanje kriterijuma!“ Fantastična deluzija zaslužna za milione nesrećnih.

Moja srodna duša

Značenje pojma „srodna duša“ odnosi se na osobu koja nam idealno odgovara na različitim nivoima. To znači da je između nas i naše srodne duše komunikacija toliko jasna da se razumemo i kada ne razgovaramo.

Dušama koje su srodne ne morate mnogo objašnjavati, one reaguju na energiju, unutrašnju emociju i neverbalne signale.

Kada je zadovoljen jedan od najvažnijih preduslova za kvalitetnu vezu, a to je dobra komunikacija, fantastičnosti odnosa sa srodnom dušom samo se nižu.

Bez obzira na to u kakvim okolnostima se nalazite, zajedno se osećate dobro, opušteno, prirodno – kao dva lica istog novčića. Ne morate čak ni voleti iste stvari, ali vaše srce i vaš stomak znaju da je to ono pravo, osećaj koji ste oduvek očekivali od ljubavi i koji vas nije izneverio.

Idealno, zar ne?

Ono što većini ostaje nepoznanica prilikom formiranja sopstvenih očekivanja u ljubavi je zadatak koji svaka srodna duša ima.

Taj zadatak ogleda se u tome da nas izazove, probudi i uzburka različite delove našeg bića, kako bismo mogli da napredujemo na polju samosvesti tj. samouvida. Onda kada je lekcija ispunjena, najčešće dolazi do fizičkog rastanka.

Ukoliko ne prestajete da se pitate da li je vaš partner vaša srodna duša, ili kada ćete upoznati srodnu dušu, bilo bi korisno da se na trenutak vratite u prošlost, i prisetite šta su vas sve naučila prethodna iskustva.

Tokom života mi često srećemo „srodne duše“, ali s obzirom na izostanak idealnog u tom odnosu, a onda i na najčešći krah veze, smatramo da to nije bilo „ono pravo“.

Od srodne duše se najviše očekuje da traje!

Upravo u ovakvom razmišljanju leži koren većine ljubavnih problema.
Srodna duša nije samo osoba suprotnog pola, ili neko sa kim ste bili ili priželjkivali partnerski, intiman odnos.

Srodne duše mogu biti naši prijatelji, rođaci, ljudi koje na kratko svrate u naš život da bi nas naučili vrednim lekcijama o sebi samima.

To znači, da bi nas kroz različite okolnosti doveli u iskustva koja bude one uspavane delove ili resurse koje nismo ni znali da imamo.

Kada mislite da ćete se raspasti na hiljadu delova od tuge i razočarenja, a onda preživite i budete zaista jači nego ikada.

Kada mislite da bi ste oprostili štošta, a onda to i doživite i kažete – „Ne!“ određenim stvarima.

Kada o sebi otkrijete potpuno nova, nedvosmisleno korisna saznanja i više niste osoba od pre – to je dokaz da je vaša srodna duša završila sa svojom misijom.

Okreni novčić…

Fotošopirani-snovi-o-ljubavi-–-srodna-duša-ili-životni-partner-mamaklik.com_.jpg

Nasuprot ne tako lakom zadatku srodne duše, koji svakako nije i njeno jedino obličje, stoji neko ko je naš životni partner.

To je zapravo emotivni partner koji predstavlja zrelu, stabilnu, odgovornu individuu, na koju možete da se oslonite, kojoj možete u potpunosti da verujete, i sa kojom su emocije poput ljubavi i poštovanja usklađene sa onim što želite i čemu se nadate.

Sa životnim partnerom komunikacija možda neće uvek biti jasna i „telepatska“, kao sa srodnom dušom.

Možda ćete morati da naučite kako da se prilagodite i verbalizujete ono što želite da ispoljite tako da vas vaš životni partner brže i kvalitetnije razume.

Možda nećete uvek imati utisak da predstavljate dve strane istog novčića, ali ćete zajedno moći da ulažete u život više – taman toliko koliko je realno očekivati od dva pojedinca, samostalno zrela, emocionalno i socijalno inteligentna i podobna za ono što mnogi i dalje ne percepiraju kao ljubav.

Jer, kakva je to ljubav ako nije tragična? U najmanju ruku – dramatična?

Srodna duša je sigurno bliža onome što mnogi misle da je ljubav, no ona kao veoma snažno osećanje, postoji i među životnim partnerima – ljudima koji nas privlače na mnogim nivoima, a sa kojima je učenje lekcija olakšano, jer se radi u paru.

Ukoliko se kojim slučajem desi da je vaš životni partner neko sa kim se toliko dobro razumete da stvari funkcionišu poput najlepšeg trenutka sa srodnom dušom, onda se može reći da ste uboli jackpot.

Jer u trci za onim što je srodno našoj duši, najvažnije je da prepoznamo sami sebe. Da oslušnemo, naučimo, primenimo i verujemo momentu poravnjanja u kojem nema mesta spletkarenju sa sopstvenom dušom.

Mama Klik preporučuje knjigu Marije Jovanović “Spletkarenje sa sopstvenom dušom.”

Na pola puta od vaših snova, do realnosti – nalazi se Život. Ili doživotno čekate princa, ili ste već nečija „princeza“ – birate sami.

MamaKlik