MAMIN BLOG: ŠTA NIKAKO NE SMIJETE ZABORAVITI PRI ODLASKU U PRODAVNICU U DOBA KORONE

MAMIN-BLOG-ŠTA-NIKAKO-NE-SMIJETE-ZABORAVITI-PRI-ODLASKU-U-PRODAVNICU-U-DOBA-KORONE-MAMAKLIK.jpg

Danas sam nakon nekoliko dana izašla iz kuće. Morala sam u nabavku osnovnih stvari. Prirodno, malo sam se našminkala i doživjela šok.

Sreća, rukavice su mi sakrile nokte na rukama. Tačnije njihov izostanak. Vrijeme loše, pa sam izrast sakrila kapom. Nakon nekoliko dana buljenja u računar, te gledanja apokaliptičnih serija, doživjela sam pravo otkrovljenje shvativši da ljudi hodaju ulicama.

Živi.

Za svaki slučaj, a ponesena uzastopnim gledanjem serije The Walking Dead (10 sezona) u džepu sam sakrila šrafciger. Nikad se ne zna, a on najlakše može probiti glavu zombija. Kontam i ostali su u istom fazonu, pa sam onu šminku s početka priče nabacila u namjeri da me neko ne zamijeni za hodajućeg mrtvaca.

Uredno sam stajala u redu pred marketom, uzela svoja kolica pa sa punom antivirusnom opremom (uključujući i šrafciger) krenula u obilazak rafa. Iskreno, bila sam napravila spisak potrebnih stvari, ali dok sam sve navukla na sebe, pripremila cekere, pa još stavila i dodatnu opremu – na spisak sam zaboravila. Elem, bila sam ekspeditivna pa sam kupovala stvari po prioritetu: pivo – za muža (ovo je najneophodnije), Oreo za dijete (isto) i vino za sebe.

MAMIN-BLOG-ŠTA-NIKAKO-NE-SMIJETE-ZABORAVITI-PRI-ODLASKU-U-PRODAVNICU-U-DOBA-KORONE-MAMAKLIK.COM_.jpg

Ne, mi nismo porodica alkoholičara. Sin (10) – ne pije.

Ne mogu da se sjetim koji je danas dan. Gledam datum, ali ništa mi ne znači. Prvi, drugi, treći ….koznakoji dan izolacije: ustanem, spremim doručak, upalim računar, radim, pogledam Walking Dead, radim, dešifrujem TV školu, radim i još je isti dan. Udarim koji lajk, napišem koji koment, pa opet radim. Onda mijesim hljeb, štrudlu, buhtle. Pa,  ispočetka.

Sutra ću biti kreativnija. Imam vino.

MAMIN-BLOG-ŠTA-NIKAKO-NE-SMIJETE-ZABORAVITI-PRI-ODLASKU-U-PRODAVNICU-U-DOBA-KORONE-MAMAKLIK-PORTAL.jpg

I da, umjesto #izazovprihvaćen šerujem pjesmu. Da, pogledala sam i #TheNewPope

Napisala i doživjela: Danijela Filipov
Dvogledi.com