Onlajn nastava za srednjoškolce u RS počinje 23. marta

online-nastava za srednjoškolce u RS.jpg

Onlajn nastava za srednjoškolce u RS počinje 23. marta putem internet stranica srednjih škola i raspoloživih sredstava komunikacije na daljinu

Srednje škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. marta, treba da započnu izvođenje onlajn nastave za opšteobrazovne predmete.

Republički pedagoški zavod je uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske donio odluku da srednje škole u skladu sa svojim mogućnostima treba da organizuju nastavu putem svojih internet stranica i drugih raspoloživih sredstava komunikacije na daljinu.

“Srednje škole treba da dostave Republičkom pedagoškom zavodu informaciju o načinu na koji će uspostaviti komunikaciju sa učenicima i obavijestiti ih o realizaciji nastavnih sadržaja, koja će sredstva koristiti za prezentaciju i na koji način će biti dostupna učenicima”, navedeno je u dopisu koji je Republički pedagoški zavod uputio srednjim školama.

S ciljem sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj je donesena odluka da nastava u osnovnim i srednjim školama bude obustavljena do kraja marta.

Nastava na daljinu za učenike osnovnih škola organizovana je putem programa Radio-televizije Republike Srpske i počela je u utorak, 17. marta.

Izvor: BLMojGrad/ Nezavisne

Otkriveno koliko dugo koronavirus opstaje na površinama, na nekima ostaje i do 28 dana

KAKO BITI DOBAR RODITELJ i bez svađe pronaći zajednički jezik sa djetetom

Da li je roditeljska ljubav dovoljna da dijete izraste u srećnu odraslu osobu?