Banja Luka: Grupa podrške roditeljima u odgoju djece mlađeg uzrasta

Roditeljstvo pruža najprijatnije i najispunjenije memente u životu, ali sa sobom nosi i različite frustrirajuće situacije, konflikte i dileme. Djeca, naročito u uzrastu od druge do pete godine postaju izrazito aktivna, brzo i lako bivaju preplavljena različitim osjećanjima- bijesom, ljutnjim, ljubomorom. U svakodnevnom susretu sa intenzivnim osjećanjima, roditelji često ovakve reakcije vide kao neposlušnost, te pod pritiscima drugih obaveza, mogu da reaguju vikom, galamom, pa i fizičkim kažnjavanjem što kod djece dodatno pojačava neželjeno ponašanje. 

U želji da pomognu roditeljima da se lakše nose sa izazovima koje roditeljstvo postavlja pred njih, Centar za psihoterapiju “U povjerenju” u saradnji sa Školom za trudnice “Radosnica” organizuje grupu podrške na kojoj će roditelji imati priliku da razmjenjuju iskustva, čuju i upoznaju se sa važnim pitanjima u odgoju djece mlađeg uzrasta poput:

• Šta je djeci potrebno od nas roditelja
• Zašto je odnos sa djecom važan
• Kako im možemo pomoći da se lakše nose sa frustrirajućim situacijama
• Kako da im postavimo granice na prihvatljiv način
• Kako da kod sebe spriječimo burno reagovanje

Grupa podrške za roditelje sastaće se u prostorijama Škole za trudnice “Radosnica” u srijedu 07. novembra sa početkom u 19:00 časova. Grupa je namijenjena roditeljima djece uzrasta do 5 godina, a vodiće je psiholog i psihoterapeut iz Centra za psihoterapiju “U povjerenju” Milijana Niškanović.

Učešće je besplatno a broj mjesta je ograničen. Svoj dolazak možete da potvrdite putem inboksa FB stranice Škole za trudnice Radosnica.

Ovo je aktivnost koja se realizuje u okviru projekta “Razumjevanjem do zdravog odrastanja” koji je nagrađen sa prvom nagradom u izazovu Čuvari sretnog djetinjstva organizovanog u okviru kampanje UNICEF BiH Sretno djetinjstvo.

UNICEF u Bosni i Hercegovini je jedan od recipijenata EU sredstava za implementaciju projekta “Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“.

Cilj regionalog djelovanja je promocija poštivanja ljudskih prava i stvaranje učinkovitijih i inkluzivnijih javnih službi u vezi sa ranjivim skupinama (djeca žrtve nasilja i djeca sa poteškoćama u razvoju), putem osniživanja civilnog društva i promocijom saradnje u regiji.