KORONA VIRUS U BANJALUCI: Registrovana 2 slučaja zaraze korona virusom

KORONAVIRUS-I-DJECA-Zašto-je-malo-registrovanih-slučajeva-oboljenja-od-koronavirusa-kod-djece-mamaklik.jpg
Foto: ilustracija

Prvi slučaj zaraze korona virusom potvrđen je u Banjaluci kod srednjoviječnog muškarca koji radi u Italiji ali i kod njegovog maloljetnog djeteta, učenika banjalučke škole Branko Ćopić

Prva osoba zaražena virusom korona je Banjalučanin koji je na trenutnom radu u Italiji, potvrdio je za “Nezavisne” Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS. Đajić je rekao da je oboljeli Banjalučanin trenutno zaposlen u Italiji, te da mu u gradu na Vrbasu žive supruga i dijete.

“Pacijent je smješten na našu kliniku. Dobrog je opšteg stanja. Imao je blagu temperaturu i osjeća se dobro“, pojasnio je Đajić. Dodao je da nema mjesta panici, te da se problemu pristupa odgovorno.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekao je na pres konferenciji da je dijete iz OŠ Branko Ćopić zaraženo virusom korona.

“Noćas smo odradili prve kontake i utvrdili da je i dijete zaraženog Banjalučanina zaraženo virusom korona”, istakao je Šeranić.

“Riječ je o osobi srednjovječne dobi koja se vratila iz Italije gdje je radila. On je izolovan u UKC i njegovo stanje je dobro. Dijete je učenik banjalučke Osnovne škole ‘Branko Ćopić”, istakao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da se zaraženo lice u skladu s preporukama po dolasku iz Italije javilo u zdravstvenu ustanovu kako bi bilo podvrgnuto pregledu.

Šeranić je naglasio da je stepen izlječenja kod zaraženih virusom korona veoma visok.

On je apelovao na građane da se pridržavaju preporuka s ciljem prevencije, navodeći da je poseban akcenat stavljen na ličnu higijenu.

Radojičić: Obustavljena nastava u OŠ “Branko Ćopić”

Institut će testirati djecu iz OŠ “Branko Ćopić” na korona virus

Branislav Zaljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske rekao je kako će ovaj institut vršiti testiranja nad djecom iz banjalučke Osnovne škole “Branko Ćopić” koja će doći danas na pregled.

“Bitno je da se građani s određenim smjernicama javljaju svojim ljekarima telefonski. Nakon toga se prati njihova epidemiološka situacija. Kontaktira se dom zdravlja koji onda kontaktira epidemiološku službu. Bitno nam je da zdravstveni sistem funkcioniše i da nema problema u komunikaciji”, naglasio je Zeljković.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je na pres-konferenciji povodom virusa korona, da je zaražen učenik osmog razreda Osnovne škole “Branko Čopić” te da je u ovoj školi nastava obustavljena do ponedjeljka.

Izvor: Nezavisne

Dr Nestorović o korona virusu: Virus će uginuti u aprilu, ko Boga vas molim, živite svoj život!

KORONAVIRUS I DJECA: Zašto je malo registrovanih slučajeva oboljenja od koronavirusa kod djece

Dr Danica Grujičić o KORONA VIRUSU: Bez panike! Korona virus nije ništa opasniji od običnog virusa sezonskog gripa!