Dječje Jaffa Igre bez granica u Sarajevu

Igre-bez-granica-mamaklik

Najzabavnija bh. manifestacija za djecu “Jaffa Igre bez granica” održaće se u subotu 30. novembra u  Sarajevu, i to u sportskoj dvorani ”Novo Sarajevo”, od 12 do 15 časova.

Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Sarajeva. Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost i zdravi stilovi života.

Igre-bez-granica-mamaklik

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, izjavila je koordinatorica projekta Željka Gajić.

Igre-bez-granica-mamaklik

Autor sportskog sadržaja “Jaffa Igara bez granica”, profesor fizičkog vaspitanja i sporta Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

“U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću”, naglasio je Peđa Savić.

Osim takmičenja u zabavnim igrama, očekuje vas bogat revijalni program u sali, za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja.

Igre-bez-granica-mamaklik

Pored toga, moći ćete uživati u brojnim kreativnim radionicama, te slatkom i osvježavajućem kutku, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”.

Ulaz je besplatan za sve, a obezbijeđene su specijalne nagrade za pobjednike, kao i poklon paketi, majice i diplome za sve takmičare.

Fotografije i utisci sa prethodno organizovanih “Igara” svjedoče o nesvakidašnje zabavnom karakteru ove manifestacije u kojoj uživaju i djeca i roditelji. Osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka “Igara”, zaista se ne mogu opisati riječima.

Igre-bez-granica-mamaklik

Podsjetimo, prve “Igre bez granica” su održane u Banjaluci, u decembru prošle godine i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da nastave sa ovom pričom i igre organizuju u čak 9 gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Banjaluke, “Igre” su održane u Prnjavoru gdje je učešće uzelo 470
mališana i preko 500 posjetilaca. Potom se najveseliji karavan dječje zabave preselio u Tuzlu, gdje je preko 380 takmičara i duplo više posjetilaca uživalo u programu koji su organizatori pripremili.

Naredna manifestacija održana je u Bijeljini a zatim u Brčkom na oduševljenje mališana osnovnih škola. Pred sam kraj školske godine “Igre” su održane u Doboju a novu školsku godinu “Igre bez granica” započele su u Trebinju te se nastavile u Mostaru 18.10.2019.

Do kraja godine manifestacija će se održati u Sarajevu i Banjaluci.

ZA UČEŠĆE NA JAFFA IGRAMA BEZ GRANICA, MALIŠANE MOŽETE PRIJAVITI NA ADRESI igrebezgranica.ba/prijave!

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.