Dječje “Jaffa Igre bez granica” prvi put stižu u Mostar

Igre bez granica za djecu BiH mamaklik.com

Sportsko-zabavna manifestacija za djecu i porodicu “Jaffa Igre bez granica” po prvi put dolaze u Mostar, a održaće se u petak 18. oktobra u sportskoj dvorani osnovne škole “S.S.Kranjčević” od 12 do 16 sati.

Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Mostara.

Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta,
nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Mostara, iz udruge “Udruga za Down sindrom-Mostar”, kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, naglasila je koordinator projekta Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja “Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta Peđa Savić, istakao je da su primarni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo
odrastanje mališana.

“U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili
da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, objasnio je Peđa Savić.

Igre Bez granica u Mostaru 18. oktobra mamaklik

Osim takmičenja u zabavnim igrama, očekuje vas i bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja.

Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori “Jaffa Igara bez granica”.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

“U ‘Igrama’ uživaju i roditelji i djeca. Osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta!”, poručuju organizatori na temelju iskustva koje nose sa prethodnih “Jaffa Igara bez granica” koje su već održane u Banjaluci, Prnjavoru, Tuzli, Trebinju, Brčkom, Doboju i Bijeljini.

Nakon Mostara, “Jaffa Igre bez granica” biće organizovane u Sarajevu 13. novembra, te ponovo u Banjaluci, i to 15. decembra tekuće godine.

Više o igrama i učešću možete pročitati na igrebezgranica.ba