Mali trikovi za savršeni novogodišnji make-up

Ako za novogodišnji make-up ne želite potrošiti puno vremena, ovih sedam najlakših i najbržih poteza će vam pomoći da se za najluđu noć u godini našminkate u samo nekoliko minuta – i izgledate sjajno

1. Pomoću selotejpa besprijekorno nanesite sjenilo

Za najluđu noć u godini izaberite sjenilo žive boje i jače našminkajte oči. Kako biste sjenilo savršeno nanijeli, komadić selotejpa zalijepite na vanjski ugao oka pod uglom od 45 stepeni. Zatim malom četkicom nanesite kremasto sjenilo po dužini selotejpa čime ćete dobiti pravilnu ravnu crtu.

Savjet: Make-up započnite sa šminkanjem očiju, očistite eventualne mrljice od šminke pomoću štapića za uši i zatim peđite na ostatak lica.

2. Koristite korektor za konturisanje

Korektor tamnije boje koji koristite ljeti kada vam je koža preplanula za novogodišnji make-up možete koristiti za konturiranje. Kako biste definisali crte lica, nanesite korektor na jagodice, uzduž linije kose i vilične kosti. Želite li vizualno stanjiti nos, sa svake strane nosa namažite dvije linije.

Uzmite zatim korektor u svijetloj boji i nanesite ga ispod očiju, na sredinu nosa te na sredinu čela i brade. Na kraju ujednačite ten blenderom koji ste lagano namočili.

3. Koristite rumenilo kao sjenilo

Svaki make-up proizvod možete koristiti gdje god želite. Tako vam i rumenilo može poslužiti kao sjenilo. Nanesite ga u nabore na kapcima, čime ćete dobiti suptilnu definiciju na vrlo ležeran i prirodan način.

4. Svjetlucavo sjenilo za oči koristite kao highlighter

Još jedan višenamjenski trik: sjenilo za oči koristite kao highlighter, i to po cijelom licu. Gotovo svaka paleta sjenila za oči sadrži barem jednu svjetlucavu, sedefastu bijelo-zlatnu nijansu. Pomoću prsta nanesite sjenilo na vrh jagodica, sredinu nosa i po sredini usana.

5. Pomoću četkice za zube učinite usne putenijima

Namočite usne toplom vodom i zatim malim kružnim pokretima pređite po njima čistom, mekanom četkicom za zube. Usne će postati mekše, punije i dobiće lijepu ružičastu boju. Nahranite ih balzamom za usne, a zatim nanesite ruž u omiljenoj jakoj boji.

6. Zagrijte uvijač za trepavice pomoću sušila za kosu

Uvijač za trepavice zagrijte držeći ga ispod sušila za kosu 30 sekundi. Prstom provjerite da uvijač nije pretopao za kontakt s osjetljivim područjem očiju, a zatim uvijte trepavice. Toplina će ih maksimalno uviti i bićete oduševljene rezultatom. Odmah nanesite maskaru za povećanje volumena.

7. Koristite sprej za toniranje kože kao fiksator

Postojani make-up imperativ je kada je riječ o proslavi Nove godine. A kako biste na najjednostavniji način postigle da šminka traje satima, ne otopi se i ne izblijedi, pomoći će vam i dobar sprej za toniranje kože koji će uz fiksiranje make-upa istovremeno spriječiti da se lice masti. Sprej nanesite odmah nakon šminkanja, a možete ga i ponijeti u torbici na novogodišnje slavlje te koristiti po potrebi.

Izvor: NN