IGRE BEZ GRANICA: Urnebesna zabava, sport i druženje za djecu u Banjaluci

Urnebesna zabava uz skakanje u džakovima i plivanje u balonima, muzičke igre, mozgalice i drugi otkačeni sadržaji očekuju vas u banjalučkoj sportskoj dvorani “Obilićevo” koja će početkom decembra biti domaćin prvih “Igara bez granica” za djecu.

“Igre bez granica” – događaj takmičarskog i zabavnog karaktera namijenjen djeci od 5 do 15 godina – održaće se po prvi put u banjalučkoj sportskoj dvorani “Oblićevo” 9. decembra 2018. godine.

Mladi učesnici će kroz zabavu pokazati sportski i timski duh, a predviđeno je takmičenje više od 300 mališana, podijeljenih po uzrastu, odnosno po grupama, bojama i ekipama.

Discipline u kojima će se djeca nadmetati su: skakanje u vrećama, zabavni pikado, bacanje obruča, trčanje u balonu, muzičke igre, štafetne igre, preskakanje konopca sa ometanjem, ples sa oklagijom, skupljanje loptica u kantice i slično.

Predvođeni kapitenima, mališani će kroz nekoliko poligona pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Takmičenju će se pridružiti i djeca sa poteškoćama u razvoju a završnica događaja biće grupna koreografija svih učesnika.

Pobjednike prvih dječjih “Igara bez granica” očekuju vrijedne nagrade a za sve posjetioce obezbjeđena su osvježenja, poklončići i zabava… 

“Djeca osnovnoškolskog uzrasta većinu vremena provode ispred ekrana i monitora, te ih je potrebno pokrenuti i animirati za sport i takmičenje. Zdravlje djece treba da bude prioritet a bitan aspekat zdravlja je fizička aktivnost. Igre bez granica su namijenjene za svu djecu, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Savremeni način života roditeljima diktira ubrzan tempo zbog čega imaju sve manje vremena da provode sa djecom. Ovo će biti prilika da se to promijeni. Roditelji će bodriti svoje mališane sa tribina, uživati u zabavnom programu, kao i revijalnom dijelu prije samog takmičenja”, navodi se u saopštenju organizatora događaja Konteent Media.

Kako da i vi budete dio ovog događaja

I vaši mališani mogu da se pridruže “Igrama bez granica”. Takmičenja su predviđena za svu djecu osnovnoškolskog uzrasta, djecu sa posebnim potrebama i djecu sa invaliditetom. Ideja je da se pokaže ravnopravnost na svim poljima te da sport i zabava spajaju nespojivo. Više informacija o prijavljivanju djece za učešće na manifestaciji “Igre bez granica” možete dobiti na e-mail: zeljka.gajic@konteent.com ili na broj telefona: 065 510 427

FB stranica manifestacije je facebook.com/IgreBezGranicaBiH

Događaj je potpuno besplatan za sve posjetioce i takmičare!