Osvježite kosu pramenovima u boji šampanjca: “Mauve Champagne” je HIT boja ove jeseni!

Photo: Instagram taranicolestylez

S obzirom na to da je jesen i zvanično stigla, svjetski frizeri su otkrili koje nijanse će obilježiti sezonu pred nama. Jedna od najpopularnijih je svakako šampanjacplava boja, osvježena pastelnim mauve tonovima.

Photo: Pinterest

Za razliku od prošlogodišnje popularne šampanjacplave boje, ove godine će glavni trend biti plava osvježena ružičasto-sivim nijansama.

Riječ je o blago izblijedjelim pramenovima, koji baš poput hajlajtera, daju efekat osunčane kose.

Ipak, najvažnija je osnova, te u zavisnosti od nje vaša plava može poprimiti zlatini odsjaj, u nekim slučajevima metalik, sivi ili boje breskve.

Kako biste uspjeli da postignete ovaj neobičan izgled, svjetski frizeri savjetuju da bojite kosu uz pomoć “baby light” tehnike, a riječ je o pramenovima koji imitiraju posvijetljen izgled dječje kose tokom ljetnih mjeseci.

Ona će se odlično uklopiti na plavoj, ali i smeđoj kosi. A ako je vaša kosa već svijetla ili je nedavno izblajhana, vi ste odličan kandidat za ovaj trend.

Ravnoteža je ključna za dobijanje boje šampanjca. Ovdje je potreban ravnomjeran omjer toplih i hladnih nijansi, što takođe pridonosi blistavosti boje i skladnom izgledu.

NN