MAMF Konferencija za mame u Sarajevu: Zabavite se i povežite sa drugim nevjerovatnim majkama!

Foto: ilustracija

MAMF Konferencija za mame održaće se u ponedjeljak 8. oktobra u Hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo, u periodu od 10 do 17 časova. Riječ je o prvom događaju ove vrste koji će na jednom mjestu okupiti poslovne žene, direktorice i menadžerice kompanija, ali i mame domaćice, aktivistice…sve mame.

Želja organizatora je istaknuti uspješna iskustva, realne probleme, izazove i povezati žene različitih profila kroz zajedničku temu: majčinstvo.

Konferencija će ponuditi  pet interesantnih panela u kojima će mame  uz pomoć stručnjaka iz različitih oblasti, tražiti  odgovore na probleme ili dileme s kojima se danas suočavaju.

Govoriće se o roditeljstvu, mentalnom zdravlju, kreativnosti, organizaciji, tržištu rada, ljepoti, modi, ishrani, tjelesnoj slici i drugim za mame atraktivnim temama.

Meliha Mulahalilović-Žiško

“Svrha konferencije je da kombinujemo različita saznanja s nevjerovatnim ženama kako bi zajednički naučile  kako da napreduju i budu sretne, zdrave mame, kakve i zaslužuju da budu”, navodi Meliha Mulahalilović-Žiško iz Agencije UX koja je organizator ovog događaja. 

“Osnaživanje je  zajednička potreba svih nas,  postizanje dobrobiti žena, fizički, profesionalno i  emocionalno je temelj zdrave porodice i društva. Mnogim  ženama je nakon porođaja sve teže i teže, vratiti se u radno okruženje i održati društveni život. I zato je MAMF prilika da se zabavimo, naučimo nešto novo, budemo podrška jedna drugoj,  povežemo se sa drugim nevjerovatnim mamama i napunimo baterije”, ističe Mulahalilović-Žiško.

Program se sastoji od pet panela:

9:30 – 10:00 REGISTRACIJA

10:00 Riječ dobrodošlice organiztora

I PANEL ZDRAVA MAMA

10:10 – 10:40 Majčinstvo + stanje uma 
10:45 – 11:15 Majčinstvo + naše tijelo 
11:15 – 11:45 Pauza za kafu

II PANEL MOM’S BUSINESS CLUB

11:45 – 12:55 Majčinstvo + karijera 
13:00 – 14:00 Ručak

III PANEL ODGOJ DJECE

14:00 – 14:30

IV PANEL JER NAŠ ŽIVOT SLUŽI I DRUGIMA

14:30 – 15:15 Majčinstvo i aktivizam

IV PANEL RELAX

15:15 – 15:45 Beauty & fashion tips ‘n tricks

CLOSING CEREMONY

15:50 – 16:30

Kao panelisti na Konferenciji učestvuju dr. Vahida Djedović, psihoterapeut, Marija Hudolin, Amela Ivković O’Reilly, dipl. nutricionista, prof. dr. Lejla Šebić, fitness trener, Bojana Škrobić Omerović, Networks, Rašid Haračić, advokat, Selvedina Junuzović,Junuzović Kopex d.o.o, dr. Enisa Mulalić, pedijatar, Erna Šošević, Bizbook.ba, Maja Gerin, Pepetuška, dr. Aida Bikić, dječiji psihijatar, Dalal Midhat, Jovana Marković Vidaković, Aida Cvijetić, Samra Menzilović-Ćatić i Zlata Gerin Kurić.

“Kroz ovu Konferenciju želimo njegovati vrijednost porodice, informisati i savjetovati majke o temama koje ih zanimaju, potaknuti odgovarajuće institucije na pronalaženje rješenja koja će osigurati jednak tretman svih majki u BiH, ukazati na izazove na tržištu rada i zabaviti se”, stoji u saopštenju organizatora. “Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne samo u Sarajevu  već i u drugim gradovima BiH”.

Prisustvo Konferenciji je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane!   

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je izvršiti prijavu na oficijelnoj stranici Konferencije mamf.agencijaux.ba