Nezadovoljstvo finansijama seli se u spavaću sobu!

Upadanje u novčane neprilike negativno utiče na zdravlje, naročito na mentalno. Međutim, rezultati nove studije pokazuju da se nezadovoljstvo finansijskom situacijom obavezno seli u spavaću sobu.

Istraživanje sprovedeno na platformi Raiz Invest Limited otkrilo je da stres zbog finansija naročito negativno utiče na seksualni život muškaraca.

Iako su pod većim pritiskom zbog ovog problema žene (njih 42 odsto u poređenju sa 28 odsto muškaraca), one se uglavnom bore sa nesanicom, depresijom i bolestima, dok na “jači pol” besparica djeluje tako što postaju nezainteresovani za seks.

Jedna trećina muškaraca koji su učestvovali u istraživanju prijavila je ovu “boljku”, a čak 16 odsto ispitanika reklo je da bi rado mijenjali seks za finansijsku sigurnost.

Ta veza između finansijske stabilnosti i seksualne aktivnosti i ranije je uočena. Naime, prošlogodišnja studija pokazala je da bi se 56 odsto muškaraca doživotno odreklo seksa u zamjenu za milion dolara!

“Iznenađujuće je koliko muškaraca voli novac više od seksa”, rekla je Emma Keny, psihološkinja i direktorica kompanije koja je sprovela ovo istpaživanjea i dodala: “Seks je odličan za mentalno i fizičko zdravlje, pa činjenica da vam je novac važniji od njega pokazuje da ste nezadovoljni trenutnom vezom ili da imate problem sa libidom”.

Izvor: novosti.rs-ljepotaizdravlje.ba