Versace suknja koja je osvojila modni svet

Kada je još tokom proljeća ovaj model prikazan i to u sklopu kolekcije za jesen/zimu 2018, spisak narudžbi bio je već pozamašan.

Kombinacija luksuzne mode, kakvu predstavlja jedna od najčuvenijih modnih kuća – Versace, i one street wear, koju svakodnevno možemo vidjeti na ulicama metropola, a koju uspješno demonstriraju trendseterke, jedan je od trenutno najaktulenijih spojeva u svijetu trendova.

Da je ovo dominantan spoj koji je ne samo dobitna, već i tražena kombinacija, znala je i Donatella Versace kada je pripremala novu kolekciju, kojom nije samo dala omaž 90-im, epohi u kojoj je ova modna kuća vladala, već i novom dobu koju traži izlaz iz okvira.

https://instagram.com/p/BmAM9Z-BByU/?utm_source=ig_embed

Maksi suknja koja se ističe svojim slojevima u fanatastičnim upečataljivim printovima, a nosi se visoko na struku, poseduje željenu dozu elegancije i glamura, prvenstveno zbog forme – koja podsjeća praktično na balske haljine, a potom i vibe modernog vremena koji se ogleda u vrištećim dezenima i kombinacijama jarkih boja.

Kada je u pitanju sam kroj ne smije se zanemariti ni izrez na prednjem dijelu koji ovaj model čini idealnim i za proljećno i ljetnje vrijeme, iako je u pitanju jesenja kolekcija.

“Najšokantniji” detalj, mada smo već na ove spojeve navikli, svakako je spoj jednog ovako luksuznog komada sa klasičnom bijelom majicom, ali ne može se pobjeći od činjenice da ova kombinacija izgleda apsolutno sjajno.

Možda čak i efektnije od očekivane crne bluze uz tijelo ili bodija, iako je i to svakako sjajan spoj, ali za obje glamuroznije prilike.

Ne samo da se dugo čekalo na ovako neustrašivu Versace kolekciju, već i na jedan ovakav komad koji sa jednakim oduševljenjem mogu prigrliti trenseterke poznate po perfektnom street styleu, kao i modne zaljubljenice koje preferiraju nešto više šik izgled.

Elle.rs