“Za bebu više”: Održana Javna tribina o sterilitetu i procesu vantjelesne oplodnje u Zvorniku

Photo: "Bebe 1" FB

Prva javna tribina o sterilitetu i procesu vantjelesne oplodnje pod nazivom “Za bebu više” održana je u zvorničkom Domu omladine, u subotu 12. maja, uz učešće eminentnih medicinskih stručnjaka iz zemlje i regiona.

Tribinu je organizovalo Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Bebe 1” sa ciljem da se parovima koji se bore sa ovim problemom omoguće konkretnije informacije na navedene teme, te da se uspostavi bolja komunikacija na relaciji pacijent – ljekar, kako bi što više beba bilo rođeno.

Photo: “Bebe 1” FB

Na tribini su govorili dr Zorica Crnogorac (SGB Genesis), prof. dr Aleksandar Ljubić (SGB Jevremova), prof. dr Vinka Vukotić (Specijalistička urološka ordinacija TTC), dr Luka Anđelić (ginekolog), dr Jelena Todorović (Endokrinolog, ordinacija TEAMED), dr Lela Šurlan (KGA KCS Višegradska) i dipl. psiholog Milica Glintić.

Ono što je naročito obradovalo članove udruženja “Bebe 1” je poklon dr Crnogorac koja je članovima udruženja poklonila 3 besplatna postupka vantjelesne oplodnje; dr Ljubić je članovima poklonio “SEGO” metodu za podmlađivanje jajnika, prof. dr Vukotić mikro-TESE metodu, a psiholog Glintić dala je ideju da sa članovima Udruženja “Bebe 1” pravi grupnu psihološku radionicu.

Predjednica Udruženja “Bebe 1” Nikolina Oro zahvalila je medicinskim stručnjacima koji su odvojili vrijeme za ovu tribinu i edukaciju članova Udruženja, kao i svima koji su pomogli da se postignu divni rezultati, odnosno da se rode 44 bebe.

Predjednica Udruženja “Bebe 1” Nikolina Oro

“Ovom prilikom želim da se zahvalim stručnjacima koji su danas sa nama i svima koji su pomogli da postižemo sjajne rezultate a to je da danas imamo rođenih 44 bebe. Nije bilo lako, tu su godine agonije, neprospavanih noći, godine jedne želje, a to je želje za roditeljstvom. Ne dozvolite da vas ubijede da je nemoguće, ne sklanjajte se u stranu i ne odustajte nikada”, rekla je predsjednica Udruženja Nikolina Oro, podsjećajući na vlastito iskustvo u borbi za potomstvo:

“Ja sam dokaz da nikada ne treba odustati, godine agonije zamijenili su osmjesi, zagrljaji i ljubav moja tri djeteta. Bila sam uporna i nisam odustajala i neću sve dok svi vi u svojim rukama ne budete držali male ručice. Želim da budem pomoć i podrška svima vama koji se borite za potomstvo, želim da vam Udruženje bude vjetar u leđa i da vam se olakša borba. Želim sa naše tribine da pošaljemo poruku svima, od institucija do pojedinaca, da je ovo najveća i najvažnija obaveza svih nas i da samo zajedničkim djelovanjem možemo pomoći parovima sa problemom steriliteta da imaju svoju djecu. Želim poručiti i da ne zaboravimo da je najveća radost – radost rađanja. Uz pomoć eminetnih stručnjaka, uz pomoć naše Gradske uprave i gradonačelnika nastavljamo da se borimo i rađamo”, naglasila je Nikolina Oro, a prenosi Infobirač.

Oro se zahvalila i članovima Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Bebe 1”  koji su se već ostvarili kao roditelji, a koji su, kako kaže, “uveličali i uljepšali ovaj događaj sa dolaskom ‘naše’ dječice kao najveće podrške”. 

Tribinu je uljepšao i dječji hor “Izvornik”, unjevši mnogo pozitivnih emocija među učesnicima.

Više o ovom Udruženju možete pročitati na njihovoj facebook stranici.