Proslava “Majčinog dana” u Tuzli uz priredbu i “Mali bazar”

Međunarodni dan majki i majčinstva -13. maj – već treću godinu zaredom obilježiće i članice “Nove ženske inicijative“ iz Tuzle

Priredba pod nazivom “Majkama” biće organizovana u utorak 8. maja u Kristalnoj dvorani hotela “Tuzla”, uz sudjelovanje učenika i hora OŠ “Brčanska Malta”, riječi su predsjednice ovog udruženja Amele Hajvaz, prenosi Fena.

Učenici spomenute škole na temu “Majčinog dana” upriličili su likovno takmičenje, a autorima najuspješnijih likovnih radova biti će uručene prikladne nagrade, izjavila je za Fenu Alisa Salković, koordinatorica programa NŽI za obilježavanje Majčinog dana.

– U saradnji s nama, učenici i nastavnici škole ‘Brčanska Malta’ pripremili su priredbu, a takmičili su se u tome ko će uraditi najbolji likovni rad na temu majke i majčinstva. Žiri u sastavu Enisa Pilavdžić i Maja Fišća Delibegović odabraće tri najbolja rada koja ćemo nagraditi na priredbi – kaže Salković.

Navela je da su u spomenutoj školi organizovali radionicu “dekupaža”, a nastali radovi biće izloženi na “Malom bazaru” koji će biti otvoren na “Majčin dan” 13. maja.

‘Mali bazar’ je naša tradicionalna manifestacija koju priređujemo na poznatom Mostu s kipovima, a radi se o prodajnoj izložbi rukotvorina članica udruženja. Ovoga puta bazar ima humanitarni karakter, jer će sav novac od zakupa štandova biti uplaćen na račun dječjeg odjela Klinike za palijativnu njegu UKC Tuzla – rekla je Amela Hajvaz.