Takmičenje u brzom slaganju RUBIKOVE KOCKE

Takmičenje u brzom slaganju rubikove kocke “Banja Luka Open 2018” održaće se treći put zaredom u Banjaluci – i to 28 i 29. aprila u Domu Omladine.

Takmičenje počinje u 10:00 časova i otvorenog je tipa, a mogu se prijaviti takmičari iz bilo koje zemlje i bilo koje starosne dobi.

“Takmičari će odmjeriti snage u čak četrnaest disciplina, od kojih je svakako najpopularnija slaganje rubikove kocke 3x3x3”

Ova manifestacija  je priznata od strane WCA (World Cube Association), što znači da će se takmičari naći na svjetskoj rang listi i njihovi rezultati će biti potpuno validni.

Takmičenje se održava unazad tri godine i svake godine u Banja Luku dolazi sve veći broj takmičara, naročito iz drugih zemalja, ali i ljudi širom Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem takmičenju okupiće se 55 takmičara i to iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Takmičari će odmjeriti snage u čak četrnaest disciplina, od kojih je svakako najpopularnija slaganje rubikove kocke 3x3x3.

Pored ove discipline takmičari će se takmičiti u još 13 zanimljivih disciplina kao što su slaganje rubikove kocke 2x2x2, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6, 7x7x7, piramida, slagnje rubikove kocka jednom rukom pa čak i nogama.

Najbolje takmičare očekuju medalje i diplome, a najbolji domaći takmičar u disciplini slaganja rubikove kocke 3x3x3 će biti proglašeni šampionom države.

Ovo takmičenje svake godine dobija na popularnosti i zainteresovanosti kako domaćih tako i stranih takmičara.

Ukoliko volite ovakve događaje i želite da vidite ljude koji slažu razne vrste rubikovih kocki za nekoliko sekundi pozivamo Vas da dodjete na Banja Luka Open 2018 i zajedno sa takmičarima uživate u ovom događaju.

Organizatori takmičenja su Savez misaonih igara Republike Srpske i Bridž klub Banjaluka a  generalni sponzor manifestacije je Robokids Centar Banjaluka.