TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA: Najbolji i najgori ženski i muški parfemi ikada

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA u kategorijama najljepših i najgorih mirisa

Online enciklopedija parfema i parfemski magazin iz San Francisca “Fragnatica” nedavno je organizovala glasanje za top 10 parfema svih vremena.

Čitateljke i čitaoci imali priliku da nominuju i izglasaju svoje favorite među poznatim mirisima, odnosno najbolje parfeme u više kategorija.

Naravno, rezultati su generalizovani, i prije bi se reklo da reflektuju opšte trendove, a ne individualne ukuse.

Mi vam prenosimo rezultate najzanimljivijih kategorija – možda među pobjednicima pronađete svoju voljenu bočicu ili dobijete ideju za koji parfem da se odlučite u budućnosti.

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA U KATEGORIJI “NAJBOLJI PARFEMI ZA ŽENE”

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA

Guerlainov orijentalni parfem “Shalimar” iz 1921. je prema izboru čitalaca Fragnatice najvoljeniji klasik svih vremena.

Svoje mjesto u ovih Top 10 našli su Coco Mademoiselle i Dior Addict kao najmlađi parfemi na ovoj listi. To znači da su savremeni mirisi skoro jednako cijenjeni kao i njihovi prethodnici, što je veliki podvig u ovoj gotovo konzervativnoj kategoriji.

Pogledajte cijelu listu:

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA U KATEGORIJI “NAJBOLJI PARFEMI ZA MUŠKARCE”

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA

Iznenađujuće, u muškoj kategoriji najboljih mirisa svih vremena većinom su zastupljeni moderni parfemi, a na samom čelu liste nalazi se Diorov drvenasti i senzualni Homme Intense iz 2011. godine.

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA

Malo ćemo da pomjerimo fokus sa najboljih na parfeme koji nisu dobili “zeleno svjetlo” kod ljubitelja skupih mirisnih vodica, i predstavljamo…

… TOP 10 U KATEGORIJI “NAJGORI PARFEMI SVIH VREMENA”

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA: Najbolji i najgori ženski i muški parfemi

U ovoj kategoriji prvo mjesto neosporno pripada parfemu 1 Million Paco Rabannea, koji je – prema glasačima – najviše frustrirao kupce iznevjerivši njihova očekivanja, pa su ga pojedini proglasili apsolutnom prevarom. Za neke parfeme sa liste najgorih se tvrdi da su namijerno osmišljeni tako da provociraju čulo mirisa i bacaju konzumente u očaj. 😀

Iako se o ukusima ne raspravlja, ovo su “pobjednici” u kategoriji najgorih ženskih i muških parfema:

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA: Najbolji i najgori ženski i muški parfemi

Kada je riječ o tome koji se ženski miris najviše dopada muškarcima, ili muški damama – što je dobra polazna tačka u kupovini parfema za poklon – rezultati su sljedeći…

…. NAJBOLJI ŽENSKI PARFEMI PREMA GLASOVIMA MUŠKARACA

TOP 10 PARFEMA SVIH VREMENA: Najbolji i najgori ženski i muški parfemi

I, evo ga – Shalimar je na prvom mjestu ženskih parfema i po izboru muškaraca. Prema cjelokupnoj listi, muškarci preferiraju jasne i harizmatične parfeme na ženskoj koži. Ovo su njihovi vječiti favoriti:

…. NAJBOLJI MUŠKI PARFEMI PREMA GLASOVIMA ŽENA

Kažu da su dame manje konzervativne i da više eksperimentišu kada biraju parfeme za svoje muškarce. Ipak, na prvom mjestu godinama unazad nalazi se Terre d`Hermes, ali Dior je načelno najtraženiji jer su na listi najboljih muških parfema po izboru žena čak četiri iz ove slavne modne kuće:

Foto: Fragnatica
Autorka: Erna Bučinski
MamaKlik.com