Trendi šeširi za ljeto 2017.

Opšte je poznato da kapa glavu čuva. Ali, ne samo zimi. Šeširi će vas u vrelim ljetnjim danima zaštititi od štetnog UV zračenja i spriječiti pojavu sunčevih pjegica i borica, a ovaj, sam po sebi moćan asesoar, pažljivo ukomponovan, upotpuniće svaku odjevnu kombinaciju i od nje napraviti ekskluzivu.

Ljetnji šeširi nisu rezervisani samo za plaže. Bez brige. Noseći ih i na vrućem asfaltu, nećete izgledati kao gradska šmizla, već upravo kao ekstravagantna dama, koja svakako drži do sebe.

Šaljivi šljokičasti natpisi u ovoj sezoni preselili su se sa majica na obode šešira. Možete odabrati neki koji odgovara vašem senzibilitetu i, recimo, dodati malo neozbiljnosti ozbiljnom poslovnom autfitu.

 

Ljubiteljkama boho stila sve je dopušteno. Naročitu pažnju privlače atraktivni šeširići sa peruanskom šarom, upotpunjeni pomponima ili kićankama.

 

Romantične dame mogu da izaberu šik šešire, ukrašene čipkom ili cvijećem, sa kojim će ljetnje haljine djelovati još bajkovitije.

 

Panamski uniseks šeširi, simbol avanture i visprenog duha, i dalje su aktuelni, a možete birati između klasične bijele, crne, ili svedenih zemljanih nijansi.

 

Lijepa vijest za odvažne dame – kaubojski šeširi su ponovo u fazonu, i to u ljetnjoj, slamnatoj varijanti, ukrašeni kožnim trakama, nitnama, perlicama ili printom.

 

Možete birati između širokog ili uskog oboda, talasastih, čvrstih, zvonastih šeširića; nositi jednobojne, šarene, ombre-prugaste, ukrašene predimenzioniranim mašnama, perjem, i svim što vam padne na pamet; možete izabrati i jednako efektne platnene kape, koje svojim ludim koloritom i drečavim detaljima podsjećaju na kesicu bombona, i same vesele i neobavezne kao i ovo toplo godišnje doba.

 

Ako i ne nađete ono što vam odgovara, uvijek možete izraziti vlastitu kreativnost i individualnost ukrašavanjem jednostavnih šešira, pa će mali unikati ispričati upravo vašu priču.

Photo: pinterest.com