Iskustvo ogorčene majke: Satima čekala na naručeni pregled djeteta

UKC RS / Foto: BLMojGrad

Čekala sam sa djetetom skoro tri sata na dječijoj pulmologiji i kada sam pitala zašto se toliko čeka, doktorica je u nalazu napisala da promijenim ljekara!“ , iskustvo je mlade majke koja je jutros odvela dijete  na pregled u UKC RS.

Iz UKC RS i Ministarstva zdravlja stalno ponavljaju da u RS ima dovoljno ljekara i da građane ne treba da brinu odlasci stručnog kadra u inostranstvo. Ukoliko je to stvarno tako, onda ljekari koji su ostali, ili ne žele da rade ili su u UKC RS nesposobni da ih organizuju.

Naime portalu BLMojGrad obratila se čitateljka koja je jutros vodila dijete koje ima astmu, na pregled na Kliniku za dječije bolesti, odjeljenje pulmologije.

Kako piše izrevoltirana majka, pregled je bio zakazan za u 8:30, došli su petnaest minuta ranije, da bi pregled čekali do duže od dva sataZa to vrijeme čekaonicu su ispunili roditelji sa bolesnom djecom iz više gradova RS, koji su takođe satima čekali na pregled. Ispostavilo se da ljekar u ambulanti radi tek od 10 časova i 30 minuta.

Dijete je asmatičar. Kada smo došli na red bila sam ljuta i to se vidjelo. Doktorica mi je rekla da zaboga ona tek počinje da radi od pola 11. Drsko mi je pregledala dijete i na nalazu čak napisala da potražim drugog ljekara jer zaboga, otkud meni pravo da se bunim što smo čekali toliko” napisala nam je ogorčena majka

Iz Klinike za dječije bolesti UKC-BL reagovali su na objavljeni tekst

Načelnik Klinike za dječije bolesti UKC RS Vladimir Mirošljević, nakon što je pročitao objavljeni tekst o lošem iskustvu majke sa djetetom, obratio se portalu BLMojGrad sa željom da, kako piše, ubuduće zajednički, mediji, pacijenti i ljekari svojim doprinosom imenuju ljude koji štete ugledu Klinike za dječije bolesti.

Pismo prenosimo u cjelini:

U vezi članka koji ste danas objavili pod nazivom „Iskustvo ogorčene majke“, želim da Vam uputim sljedeći komentar.

Postupci pojedinca nisu postupci medicinskog osoblja Klinike za dječije bolesti UKC-BL i ne predstavljaju rad čitave klinike i njenih zaposlenih. Iz Vašeg teksta može se izvući zaključak da se radi o jednom doktoru pa iz ovih razloga Vam predlažem da ubuduće u Vašim objavam koristite imena učesnika događaja koje opisujete. Sve ovo Vam napominjem iz razloga što ovakvim tekstom rušite ugled cijele Klinike za dječije bolesti, a ja se iskreno nadam da Vama to nije cilj.

Smatram da imenovanjem pojedinaca, svih učesnika u događaju-doktora, roditelja, pacijenata, možemo samo da razbijemo dosadašnje dogme, da tačno znamo ko su oni koji štete ugledu klinike ili su neosnovano prozvani za postupke koje nisu učinili, pa predlažem da ubuduće tako i postupate.

S poštovanjem,
načelnik Klinike za dječije bolesti UKC-BL
prim. dr Vladimir Mirošljević

Izvor: blmojgrad.com