6 interesantnih modnih trendova koji će nas pratiti u ovoj godini

Moda je stvar zabave, stila ali i budžeta.

Biti ukusno obučen prije svega znači dobro ukomponovati ono što imamo na raspolaganju, a manje – šta smo to moderno nabacili na sebe. No, svakako je zgodno s vremena na vrijeme osvježiti svoju garderobu trendi krpicama i dodacima.

Trendove ne moramo da pratimo, ali je velika vjerovatnoća da će oni pratiti nas kroz sličnu ponudu u trgovinama i buticima koje volimo da obilazimo. Ono što je sjajno u vezi sa trendovima koje ćemo vam predstaviti jeste da neke od ovih krpica vjerovatno već imate u svom posjedu. Planeta je napravila još jedan krug oko sunca a modni gurui su i ovoga puta “izmislili toplu vodu”, tako da su nam olakšali modiranje i fazoniranje u 2018. godini:

TAMNI DENIM

Ne brinite – niko ne govori o tome da ćemo ofucane farmerice poslati u penziju, ali će ove godine tamni, indigo denim biti najzastupljeniji u trgovinama, a vjerovatno i u našim ormarima. Bonus: lakše ćete ga “provući” kao odjeću za posao. 🙂

RESE

Zašto obično kad može otkačeno? Standardni rubovi odjeće biće zamijenjeni resama, klasičnim ili pernatim, i plesaće dok hodamo kroz 2018. godinu. Kažu da nove kolekcije previše nalikuju na stari Hollywood, ali vjerujte nam – kada se upare na odgovarajući način, izgledaju baš živahno i moderno.

PENCIL SUKNJE

Plisirane i pune suknje A kroja imaju supremaciju u modnom svijetu unazad već nekoliko sezona, a sada je vrijeme da se posvetimo ponovnom isticanju siluete uz cigaret ili takozvane pencil suknje. One prate ženstvenu liniju tijela i otkrivaju samo ono što je ispod koljena, tako da ih možete nositi i na poslovni sastanak u 9 ujutro i u neformalnim prilikama. Naravno, cijela priča zavisi od toga da li ćete ih kombinovati npr. sa košuljom i blejzerom ili vintage majicom sa k’o fol pohabanom aplikacijom i bomber jaknom.

LAVANDA

Nismo sigurni je li to nešto što ima veze s Ultra Violet – Pantoneovom bojom godine, ali sve nijanse ljubičaste izgledaju posebno privlačno kao izbor za nastupajeće proljeće. Možete da miješajte i različite verzije iste boje, što je još jedan veliki trend.

POJAS TORBICE

Ove zabavne torbice koje se nose oko pojasa doživjele su neočekivani povratak 2017. godine, ali u daleko ljepšem izdanju nego što su izgledale početkom devedesetih kada su ih koristili – bukvalno – svi. Minijaturne i ljupke, isticaće struk onih koji ih nose i u 2018. godini, a vaše “oružje” biće vam na dohvat ruke: Ruž za usne, telefon, dokumenta, keš ili kreditne kartice, ključevi… Bez krivljenja kičme i suvišnog prtljaga. Da malo odmorimo ramena. 🙂

“KITTEN” POTPETICE

Zakrivljene niske potpetice su pravi odmor za stopala. Ovaj modni stil je svojevremeno popularizovala Audrey Hepburn i od tada se, kao prave mačkice (kitten – mače), motaju po modnoj sceni. Dodaće ženstvenost praktičnoj, poslovnoj odjeći, a sjajna su alternativa za sve dame koje ne vole visoke pete.