“Dječije carstvo”: Konkurs za najljepšu pjesmu Međunarodnog festivala dječje poezije

Foto: Pjesnik Ismet Bekrić i "Dječije carstvo" / Credit to: djecijecarstvo.org

Konkurs za najljepšu pjesmu 12. po redu Međunarodnog festivala dječje poezije “Dječije carstvo” otvoren je za učenike osnovnih škola Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, do 15. marta tekuće godine.

Tema je slobodna a jedan mladi autor može poslati neograničen broj pjesama.

Učenici će biti bodovani u dvije kategorije:

  • I kategorija – mlađa (učenici od 1. do 4. razreda osmogodišnje, odnosno od 1. do 5. razreda devetogodišnje osnovne škole)
  • II – starija (učenici od 5. do 8. razreda osmogodišnje, odnosno od 6. do 9. razreda devetogodišnje osnovne škole)

Pjesme se mogu slati u doc. ili docx. formatu na nekom od standardnih fontova na e-mail adresu festival.poezije@gmail.com

Uz radove treba poslati i prijavu sa sljedećim sadržajem: Ime i prezime mladog autora, datum rođenja, razred i podatke o školi koju autor pohađa (adresa, e-mail adresa, telefon škole), ime mentora, ime odrasle kontakt osobe i broj njenog telefona.

Organizator manifestacije je udruženje “KultArt”, koje je osnovano u Banjaluci 2006. godine s ciljem da podstakne pjesništvo među učenicima osnovnih škola u regionu, da im omogući susrete sa afirmisanim dječijim pjesnicima i međusobno druženje i razmjenu iskustava.

KultArt je pored manifestacija “Dječije carstvo” 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012. i 2013. godine pokrenuo ediciju “Daroviti”, u kojoj štampa prve knjige talentovanih malih pjesnika, nagrađenih učesnika međunarodnog festivala poezije.

Dugovječnost manifestacije obezbjeđuje i štampanje Zbornika Međunarodnog festivala dječije poezije koji se dijeli učenicima osnovnih škola i učesnicima. Pjesme iz Zbornika žive i u dječjim kompozicijama, a neke su izvođene i na “Đurđevdanskom festivalu” i festivalu “Mali kompozitor”.

Više informacija možete dobiti na djecijecarstvo.org.