Djeca pjevaju rokenrol: Dječji hor Čuperak obradio ‘Wartburg limuzinu’ grupe Atheist Rap

Photo: Hor Čuperak

Mališani iz kikindskog dječjeg hora Čuperak i popularni Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap obradili su veliki hit ove grupe “Wartburg Limuzina”. Za portal MamaKlik.rs Svetlana Ceca Milić, kompozitor i dirigent hora Čuperak izjavila je da je ovo je tek početak saradnje sa popularnim bendovima.

– U okviru projekta “Deca pevaju rokenrol” planiramo saradnju i sa bendom Boye i Decom loših muzičara. Oduševljena sam kako zvuči singl “Wartburg limuzina” pojačan dječjih horom. Zadovoljstvo je  kada radite sa velikim muzičkim imenima, a posebno što djeci možemo da ponudimo da budu dio novog muzičkog projekta. Živimo u oskudnim vremenima gdje se putem medija mnogo toga negativno plasira, ovim projektom širimo vidike – kaže nam Svetlana Milić.

Autor hita Wartburg limuzina Vladimir Radusinović nije krio zadovoljstvo tokom snimanja singla u studiju u Kikindi:

– Prvi put radim sa djecom i posebno mi je drago što vidim da i djeca uživaju. Pažljivo smo radili na novim melodijama, aranžmanu i tekstu. Vrlo sam zadovoljan sa klincima i sigurno da nastavljamo saradnju – rekao je Radule.

Jedinstveni Čuperci osim što aktivno učestvuju na brojnim manifestacijama, mogu se pohvaliti i humanitarnim aktivnostima. Na koncertu “Deca pevaju deci” akciji humanitarnog karaktera za teško obolelu Kalinu Radnović i Marka Linkina, dječji hor sakupio je oko 193.000 dinara:

Organizovali smo bezbroj akcija ali ova me je posebno ganula:

–Sakupili smo i novac sa aukcije slika, što je ukupno oko 300.000 dinara. Zahvaljujem se svim učesnicima akcije, posebno mališanima iz PU ”Dragoljub Udicki”. Posebno me je ganuo gest učenika iz OŠ ”Vojvoda Radomir Putnik” iz Beograda koji su sakupili novac, a njihova učiteljica Nada Radojkov nam je uručila 16.000 dinara. Ovo nije kraj, idemo dalje i nastavljamo našu humanu misiju – rekla je Svetlana Milić za portal MamaKlik.rs.

Njihov rad, talenat i veliko srce prepoznato je i od strane zvaničnika grada Kikinde, pa se Čuperci mogu pohvaliti prestižnom poveljom “Kapetan Miša Anastasijević” koju su dobili 2017. godine za svoj umjetnički i humanitarni rad po kojem postaju sve više prepoznatljivi.

Dječji hor Čuperak pod dirigentskom palicom Svetlane Milić osnovan je prije sedam godina u Kikindi, a danas živi i radi u Kikindi, Pančevu i Jagodini.
Čuperci su izdali dva muzička diska pod naslovima – hor Čuperak i Raspevani brod.

Poslušajte kako ovaj hit zvuči kad ga pjevaju djeca:

Autor: D.I.
mamaklik.rs