Otvoreno “SNJEŠKOVO”: Mališani oduševljeni, Medo od uzbuđenja zaspao! (Foto)

Decembarska jutarnja kiša nije spriječila banjalučke mališane da dočekaju kočiju Djeda Mraza i Svetog Nikole i da uz nastup namjlađih članova hora “Vrapčići”, ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske, prisustvuju svečanom otvaranju humanitarno–kulturno–zabavne manifestacije “Snješkovo”.

“Snješkovo” su zvanično otvorili predsjednica Vlade RS Želja Cvijanović i direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević, a Sveti Nikola i Djed Mraz su zatim uručili ključeve pozorišta Snješku Bijeliću, domaćinu ove manifestacije, i to uz nezaboravan improvizovani šiz koji je, čini se, najviše oraspoložio i nasmijao roditelje.

Rasplesano je bilo i u “Snješkovu”, a na samom ulazu djecu je dočekao Medo, najbolji drugar plavooke, nestašne Maše. U sniježnom ambijentu ispred svoje ušuškane kućice, Medo je srdačnim nastupom prema razdraganim mališanima opravdao epitet “najveće dobričine u istoriji crtanog filma”.

Nakon jednosatnog đuskanja i pozdravljanja sa djecom, Medo se od uzbuđenja umorio i prilegao na krevet u kućici, dok su klinci pravili nezapamćenu graju dozivajući pospanka nazad na druženje.

Najveća gužva ipak nas je zatekla u Kući slatkiša, gdje su se banjalučki mališani u bajkovito dekorisanom prostoru fotkali sa Svetim Nikolom, radujući se besplatnim slatkišima, za koje su se pobrinuli Vlada RS kao pokrovitelj i kompanija “M:tel” kao prijatelj manifestacije.

Prostorije pozorišta ukrašene su novogodišnjim simbolima, jelkama, pahuljicama, sniježnim kućicama, polarnim životinjicama i svjetlosnim instalacijama koje doprinose čaroliji, a pored Kućice Maše i Mede, tu su Srećkov i Tedijev kutak, kao i spomenuta Kuća slatkiša, gdje će mališani svakodnevno imati priliku i da se fotografišu sa Snješkom Bijelićem, Djedom Mrazom ili Svetim Nikolom.

Za bajkovite kreacije i ove godine zaslužna je Berina Šuščević, scenograf Dječijeg pozorišta RS.

“Snješkovo” će trajati od 17. do 29. decembra, a svakodnevni program u terminu od 12:00 do 20:00 časova obuhvata slikarske, plesne, pjesničke, muzičke, klovnovske radionice, čitanje bajki i druge zabavne aktivnosti u idiličnom prostoru pozorišta.

Ulaz kao i sve aktivnosti u “Snješkovu” biće besplatni.

“Snješkovo” se organizuje već četvrtu godinu zaredom. Manifestacija je humanitarnog karaktera, a ovoga će puta biti prikupljana sredstva za djecu koja se liječe u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Više informacija možete dobiti na facebook stranici pozorišta.

A, kako nam je bilo – zavirite u MamaKlik foto galeriju.
Vidimo se u “Snješkovu”! 😀