PMS – Post muški stres u “Jazavcu”

Photo: facebook.com/gradskopozoristejazavac

Predstava “PMS – Post muški stres” odigraće se u banjalučkom Gradskom pozorištu Jazavac u petak 22. septembra, sa početkom u 20:00 časova.

Predstava je rađena po tekstu legendarnog Duška Radovića “Ženski razgovori”, a igraju glumice Sandra Ljubojević i Dragana Marić.

Deseta Premijera Gradskog pozorišta Jazavac predstava PMS – Post Muški Stres se na izrazito duhovit način bavi problemom muško-ženskih odnosa.

Muškarac – vječita tema ženskih razgovora, od ranog djetinjstva do poznih godina. Kako žene sazrijevaju, tako se mijenja i njihov odnos prema muškarcima.

Koristeći tekstove Duška Radovića, dvije glumice pričaju priče desetaka žena kroz situacije bliske našoj svakodnevici.

Teme koje njih zanimaju su: U muškarcima ima nešto ljudoždersko, Nisu ni ti muškarci strašila i kriminalci, Treba imati nekoliko kombinacija, Muž mora biti muško…

Svaka priča ima svoju junakinju koju smo, možda, sreli na ulici, pijaci, trgovini… Ako izdvojimo vrijeme za ovu predstavu, otkrićemo njihove tajne.

Predstava je namijenjena i muškarcima i ženama. Prvima da saznaju šta žene misle o njima, a drugima zbog mogućnosti identifikacije i pronalaska rješenja problema s prvima.

U ovoj predstavi do izražaja dolazi talenat glumica koje nasmijavaju publiku iz priče u priču o zgodama i nezgodama sa “jačim polom”.

Više informacija i rezervacije na FB stranici pozorišta, na ☎️ 051 462 887 (od 10h do 14h) ili na e-mail gpjazavac@gmail.com.