Promocija knjige Avanture Trbe i Dugog: “Izgubljeni recepti doktora zeca”

Promocija treće knjige iz serijala bajki za djecu Avanture Trbe i Dugog “Izgubljeni recepti doktora zeca” održaće se u Muzeju savremene umjetnosti RS, u četvrtak 31. avgusta, sa početkom u 19.00 časova.

Ovoga puta, u Zmajevom zamku se desila mala nezgoda. Trba, Dugi i Princeza su popili pogrešan napitak i svakog časa su sve manji i manji. Da li će Zmaj uspjeti da pronađe izgubljenu (o, još kako izgubljenu!) svesku s receptima doktora zeca, prije nego što drugari potpuno nestanu?

Bajke su namijenjene djeci od 3 do 10 godina i zmajevima, stoji na web sajtu ovog četverca trba-dugi.com.

trba-dugi.com/print screen

U svakoj epizodi, zaplet se odnosi na neki od “dječjih problema”: biti drugačiji, bojati se visine, “nisam ja mali” i slično… Družina ove probleme rješava zajedno, na svoj sasvim šašav način. To ovaj serijal čini idealnim pomagalom roditeljima da sa djecom razgovaraju o ovim stvarima.

Promociji će prethoditi kreativna radionica u 18.00 časova u kojoj Milica Čvokić, ilustratorka ove epizode (u slobodno vrijeme dobra vještica) i Igor Đurić (učenik čarobnjaštva i ilustrator naredne epizode) uče učesnike radionice kako se crtaju tajni crteži i pišu tajna pisma.

Radionica je otvorena za djecu uzrasta od 8 i više godina. Mlađi drugari zajedno će crtati kredama i praviti zmajeve od rolni toalet papira.

U 19.00, knjigu promovišu:
Jelena Kojović Tepić, pisac
Mladen Đukić, producent i izdavač
Milica Čvokić, ilustrator
Ljilja Petrović Zečić, direktorica NUBRS
Sara Vujković, direktorica MSU RS.
Voditelj promocije: Grigorije Tepić