Iz porodilišta u auto-sjedište

Uprkos tome što zakon propisuje da tokom vožnje automobilom djeca moraju biti vezana u dječjim auto-sjedištima, mali procenat roditelja tako i postupa. Da li je u pitanju nedostatak svijesti o tome da je jedino ispravno dijete prevoziti automobilom samo ako je pravilno vezano u auto-sjedištu koje odgovara njegovom uzrastu, ne zna se.

Statistike su poražavajuće: u saobraćaju više djece je teško povrijeđeno dok su bili putnici u automobilima nego dok su bili pješaci.

Neki roditelji se čak plaše da određeni položaj u auto-sjedištu za dijete nije bezbjedan, ali se svi stručnjaci za bezbjednost u saobraćaju slažu da je dijete sigurno u automobilu samo ukoliko je u pravilno postavljenom auto-sjedištu i pravilno vezano u njemu.

Dijete treba da se prevozi u auto-sjedištu koje odgovara njegovom uzrastu sve dok ne poraste dovoljno da se može pravilno vezati samo pojasom automobila. Zato bi, kao i svi putnici u automobilu, trebalo uvijek da su vezana u odgovarajućem sjedištu. Pojasevi u automobilima predviđeni su za osobe više od 150 centimetara, pa bi trebalo da djeca, dok ne dostignu tu visinu, imaju pomoćno sjedište u skladu sa uzrastom i kilažom.
Dakle, nema nikakvog razloga da se zdravo novorođenče ne prevozi u auto-sjedištu odmah po rođenju, praktično iz porodilišta. Bebe se mogu prevoziti u auto-sjedištima predviđenim za bebe i djecu do 10, odnosno 13 kilograma. To su sjedišta iz 0 i 0+ kategorije. Za njih je važno da se uvijek postavljaju suprotno smjeru vožnje i da su djeca u njima u poluležećem položaju. Ako dijete ima zdravstvenih problema zbog kojih mu glava ne smije biti u povišenom položaju, postoje specijalne korpe, ali one pružaju daleko manju zaštitu i koriste se samo po preporuci ljekara.

Savjeti stručnjaka                                                                                             Stručnjaci za bezbjednost naglašavaju da dijete što duže treba voziti postavljeno unazad u odnosu na smjer vožnje. Zbog toga roditelji uvijek treba da kupuju sjedišta grupe 0+ (0 -13 kg). Da bi dijete bilo spremno da pređe u smjer vožnje, njegova konstitucija mora biti dovoljno razvijena (da ima bar 10 kg, da je npunilo godinu dana i da samostalno hoda). Jer tada su mu dovoljno ojačali mišići leđa i vrata da se može voziti unaprijed.
No, znajući koliko je vožnja unazad sigurnija, neke zemlje (Švedska, recimo) imaju zakon po kome se djeca do 25 kilograma voze suprotno od smjera voženje. Proizvođači, takođe, u skladu sa novim saznanjima o bezbjednosti saobraćaja i potražnjom, sve više proizvode sjedišta u kojima se djeca čak i do četvrte ili pete godine mogu voziti unazad.
Roditelji se često plaše da novorođenu bebu stave u poluležeći položaj, ali za to nema razloga.

Auto-sjedišta su napravljena u saradnji sa pedijatrima, neonatolozima, ortopedima te ljudima koji se bave bezbjednošću saobraćaja, i beba je u njemu u položaju koji joj pruža najbolju zaštitu prilikom sudara

Bebe imaju veliku i tešku glavicu u odnosu na tijelo, a vrat je slab i nerazvijen. Zbog toga je važno što duže ih prevoziti unazad, jer su tako vrat i glava najbolje zaštićeni u frontalnim sudarima koji su najčešći i najopasniji.
Veoma je važno za bezbjednost djeteta da sjedište bude pravilno postavljeno u automobil, kao i da je dijete u njemu pravilno vezano. Ispod djeteta se ne smije podmetati ništa što nije sastavni dio sjedišta, nikakve pelene ili peškiri koji bi izravnali bebu, jer je tako stavljaju u nepravilan položaj koji u sudaru može da dovede do opterećenja i povrede unutrašnjih organa. Beba se postavlja tako da njena guza bude u najdubljoj tački auto-sjedišta, a leđa, vrat i glava u jednoj ravni, poduprti naslonom auto-sjedišta.
U auto-sjedištima koja se postavljaju suprotno smjeru vožnje pojasevi bi trebalo da izlaze iz proreza koji su u visini bebinih ramena ili malo ispod, te dovoljno čvrsto zategnuti da između pojasa i ramena stane samo jedan prst.

Kako obući bebu prilikom stavljanja u sjedište?                                                  Dijete u sjedištu nikako ne treba da bude u debeloj jakni ili skafanderu, jer se tada pojasevi ne mogu dovoljno zategnuti. Preporuka je da se beba zimi veže u sobnoj garderobi, a onda pokrije ćebetom ili jaknom. Ako se vozi na dužim relacijama, potrebno je praviti češće pauze, otprilike na svaka dva sata. Bebu ne bi trebalo dojiti ni hraniti tokom vožnje, zato se i predviđaju pauze. Tada bebu treba izvaditi iz auto-sjedišta da se protegne, a po potrebi je nahraniti i prepoviti.

Neki roditelji tvrde da njihovo dijete “ne voli ” sjedište                                           Ni argument roditelja kako dijete ne voli da se vozi u auto-sedištu ne pije vodu, jer, na primjer, mnoga djeca ne vole da ih držite za ruku, pa ipak niko neće dvogodišnjaka pustiti da trčkara preko prometne ulice. Roditelji treba da shvate da je dijete u automobilu podjednako ugroženo u saobraćaju kao i kada je pješak. Ako je roditelj svjestan da je jedino ispravno dijete voziti u auto-sjedištu, onda će se i dijete, kada osjeti da je roditelj odlučan, navići da se tako prevozi. Djeca koja se od rođenja uvijek prevoze u auto-sjedištima kasnije mnogo manje negoduju, jer znaju da svako ima svoje mjesto u automobilu i da svi moraju biti vezani. Tako odgajamo buduće odgovorne generacije učesnika u saobraćaju.

Pravilno postavljanje sjedišta
Prilikom postavljanja sjedišta za novorođenče u automobil važno je pratiti uputstvo proizvođača. Ako se sjedište pričvršćuje pojasevima, njih treba zategnuti tako da se sjedište ne pomjera kada ga snažno vučete lijevo-desno.
Kod prevoženja novorođenih beba naročito je važno obratiti pažnju na ugao pod kojim je naslon sjedišta. Naslon mora biti pod uglom od otprilike 45 stepeni u odnosu na tlo. Taj ugao obezbjeđuje poluležeći položaj, tako da beba nije previše polegnuta da bi došlo do istezanja vrata prilikom sudara, a nije ni previše uspravno postavljena da bi glavica padala ka naprijed.

Oprez – isključite vazdušne jastuke
Auto-sjedište grupe 0 ili 0+ uvek se postavlja unazad, suprotno smjeru vožnje. Zakon dozvoljava da se ova grupa dječijih sjedišta postavi na suvozačevo jmesto, ali pod uslovom da je vazdušni jastuk isključen. To je jako važno, jer prilikom aktivacije vazdušni jastuk može ozbiljno pa čak i smrtno da ugrozi dijete. Iako zakon to dozvoljava, ipak je naša preporuka da se djeca uvijek prevoze na zadnjem sedištu.

U Aksu po auto-sedište
Dragi roditelji, u Aksi, omiljenoj dječijoj radnji, u ponudi se nalazi veliki izbor auto-sjedišta iz svih kategorija, poznatih svjetskih brendova. Obučeni prodavci pomoći će vam pri izboru odgovajarujućeg sjedišta i dati vam uputstva oko pravilnog postavljanja.
Čekamo vas u Aksi, na drugom spratu Tržnice u Banjaluci. Radimo svih sedam dana u nedjelji.