Savjeti za savršene talase u kosi

Photo: pinterest

Talasasta kosa je neprolazni simbol ljeta koji sugeriše nesputanost i slobodu. Ova raskošna frizura se može nositi u svim prilikama, ne samo na plaži i u dnevnoj varijanti.

Bilo da imate dužu ili kraću kosu, lako ćete napraviti ovu frizuru, uz pomoć pjene ili preparata sa morskom soli u spreju.

Preparat možete da napravite same tako što ćete u bočicu sa raspršivačem dodati čašu tople vode, kašikicu kokosovog ulja, kašikicu morske soli i malo gela za kosu. Promućkajte i – to je to :))

Izbjegavajte apliciranje preparata uz korjen kose, da ga ne biste zamastile. Bogate valove možete napraviti gužvanjem bez zagrijavanja kose ili pomoću uvijača.

Ako koristite uvijač, ne uvrćite kosu u istom pravcu, kako ne biste dobili uniformne uvojke. Odvajajte manje sekcije kose i mijenjajte smijer uvijanja.

Kada oblikujete cijelu kosu, protresite je da biste dobile prirodniji izgled, a zatim nanesite sprej ili pjenu.

Za prirodniji efekat krajeve kose možete da ostavite ispružene.

Još jednostavnija varijanta je da pred spavanje napravite punđu sa kojom ćete da prenoćite.

Ako je kosa gušća, podijelite je na dvije ili četiri sekcije i formirajte punđice, ili je umotajte na način predložen u video-tutorijalu ispod:

Sledeće jutro odvijte i protresite kosu, pročešljate prstima, nanesite preparat za učvršćivanje, i imaćete valove sa plaže uz minimalan napor.