Mama intervju-Maja Regodić

Maja je oduvijek bila izrazito nadarena za umjetnost, te je kao mladi pijanista osvajala specijalne nagrade (100 bodova) na republičkim i saveznim takmičenjima. Završila je istovremeno banjalučku gimnaziju i srednju muzičku školu, gdje je opet nastavila da djeluje kao najbolji mladi pijanista, te da osvaja raznorazna prva mjesta na takmičenjima. Akademija umjetnosti završena u roku, s prosijekom 9.00, a u 26. godini je već bila Magistar nauka. Zaposlena je na Akademiji, ali i sportski život joj se razvijao paralelno sa umjetničkim. Preko 15 godina je član banjalučkih teretana, a kako se strast za ovim sportom razvijala, već nekoliko godina je fitnes trener na individualnim i grupnim treninzima. Jedna je od prvih koja je u Banjaluci i BiH dobila elitnu međunarodnu, u svijetu priznatu licencu za personalnog trenera i savjetnika za ishranu.  Trenutno njene treninge pohadja preko 150 djevojaka i žena u 3 fitnes studija a Maja je i  autor rubrike Fitnes mama na portalu www.mamaklik.com kao i fitnes saradnik na portalu www.mondo.ba U braku je već deset godina sa (kako sama kaže) jednim divnim Milanom, koji joj je ujedno i najbolji prijatelj… Zajedno planiraju, bore se sa svim daćama i nedaćama, treniraju, voze motore (Maja vozi i motor!), putuju… Zajedno, s puno ljubavi, odgajaju  dvije ćerke Katarinu (8) i Kseniju (6). Njih dvije već godinu dana idu na atletiku i uče engleski jezik, a obe pokazuju izraziti smisao za muziku i ritam. U njihovok kući je zaista uvijek ljubav i smijeh. -navodi Maja.

Mamaklik: Kada počinje a kada završava Vaš dan?

Maja: S obzirom na obaveze, moj dan mora da počne vrlo često u 6.00h, a završava nešto iza ponoći.

Mamaklik: Koji vam je nadraži dio dana?

Maja: Nisam sklona da dane cjepkam na dijelove. Prosto mi je svaki dan lijep. Tačka. Ipak, jako volim da popijem kafu sa svojim Milanom. To činimo već deset godina bez izuzetka. Volim i onaj trenutak kad se pred spavanje obavezno ljubim i mazim sa svojim curama, a da se ne lažemo, lijepo je i kad pozavršavam sve obaveze predvidjene za taj dan, svi već spavaju… E taj tren kad legnem i pogledam koji minut neki klip na youtube za mene, a vjerujem i za većinu naših vrijednih žena je neprocjenjiv.

Mamaklik: Imate li vremena za sebe i kako ga provodite?

Maja: Sve vrijeme ovog svijeta je moje. Radim šta volim, živim s onima koje volim, družim se s kim ja hoću….

Mamaklik: Vaše vrijeme sa djecom izgleda…

Maja: Volimo da smo aktivne. Kad nema obaveza idemo negdje na kafu, trčimo, vozimo rolere, idemo na selo…

Mamaklik: Kako ste odreagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Maja: U svog supruga sam jako zaljubljena bila i tada i sad. Odlučili smo s velikom strašću da imamo porodicu. Najveća sreća je bila kad smo prvi put čuli srce našeg djeteta koje je odjekivalo u cijeloj prostoriji zdravstvene ustanove.

Mamaklik: Kako je prošla vaša trudnoća?

Maja: Trudnoća je prošla u najboljem redu. Svih devet mjeseci sam šetala, radila, redovno i nestrpljivo imala kontrole kod doktora, išla na more. Porod je trajao 4 sata. Osjećala sam se kao Alisa u zemlji čuda… boljelo jeste, ali me je oduševljavao mehanizam i principi na kojima radi naše tijelo. Prvi put radjaš, a sve znaš šta treba da uradiš u kojem momentu. Čudo. Moć.

Mamaklik: Kako biste opisali vaše prve dane sa bebom?

Maja: Katarina je bila tamna, čupava mrvica. Imala sam potrebu da je držim stalno pored svog tijela, da je zaštitim od ostatka univerzuma. Dojenje je nešto najčarobnije što nam je priroda podarila. To je period kad ćutiš i gledaš u svoje mladunče, a ljubav, milina i sreća samo izviru iz tebe. Od sreće i uzbuđenja nisam spavala prva tri dana uopšte. Prema meni je Univerzum bio milostiv. Imala sam priliku nedugo zatim da u potpunosti uživam i u svojoj Kseniji. Tih dana je nebo bilo bez oblačka, kako samo zna da bude čarobno za martovskih dana…

Mamaklik: Šta savjetujete drugim mamama?

Maja: Prvo želim svim ženama da budu srećne same sa sobom. Ali, iskreno srećne. Zadovoljne. Zadovoljne svojim izgledom, onim koga su izabrale da ga vole, onima koji im ispunjavaju dan, onim što su naučile. Budite potpune, 100%. Dalje, krećite se mnogo. Smisao života je u kretanju. Tako ćete onda da budete najbolje vašoj djeci. Pamtite svaki tren, kao da je poslednji. Ljubite. Grlite. U odgoju, a i u životu, na sva pitanja postoji samo jedan tačan odgovor – LJUBAV.

Mamaklik: Kako uspjevate uskladiti posao/karijeru i porodicu?

Maja:  Lako. Ali, stalno se krećem. Uvijek nešto radim. Živim intenzivno ali potpuno i kompletno.

Mamaklik: Možete li sa našim mamama podijeliti vaš najdraži a najbrži recept?

Maja: Jedna banana, tri kašike mladog sira, malo meda i kašika plazma keksa. Medjuobrok ili večera, vole djeca, a i Milan i ja.

Mamaklik: Vaš životni moto?

Maja: Smisao života je u kretanju.