Biljka koja donosi mir, ljubav, sreću i uspjeh

U Aziji se unosi u nov stambeni prostor, jer pozitivno utiče na emocije ukućana i atmosferu u domu, kao i poslovni prostor, jer se vjeruje da donosi uspjeh i napredak u karijeri.

Srećni bambus je jedna od najpopularnijih “lijekova” protiv negativne energije u domu. Donosi mir, dobru energiju i smirenost pa se smatra i idealnim poklonom za nekog koga volite.

Za ovu biljku se vezuje i staro kinesko vjerovanje, da donosi sreću na različitim životnim poljima. Pronaći ćete ga u svakoj cvjećari, ali to u stvari i nije bambus već “dracena sanderiana”, ali svojim izgledom i izdržljivošću podsjeća na njega.

U Aziji se unosi u nov stambeni prostor, jer pozitivno utiče na emocije ukućana i atmosferu u domu, kao i poslovni prostor, jer se vjeruje da donosi uspjeh i napredak u karijeri.

Koliko stabljika srećnog bambusa nam je potrebno?

Vjerovanje je sljedeće:

  • Dvije stabljike srećnog bambusa donose ljubav
  • Tri stabljike obezbjeđuju sreću
  • Pet stabljika će vam donijeti zdravlje
  • Osam stabljika je za one koji žele bogatstvo
  • Devet stabljika će donijeti sreću na svim poljima.

Srećni bambus ima minimalne zahtjeve kada je održavanje u pitanju. Drži se u vodi (u providnoj ili neprovidnoj saksiji), koju dolivate na svakih 10 dana do dvije nedjelje. Ova biljka brzo crpi hranljive materije i najbolje je da koristite odstajalu vodu, tako da oko 10 cm stabljike bude u vodi.

Uspijeva i na osvjetljenom i zatamnjenom mjestu. Voda u kojoj se drži bambus može da se dekoriše kamenčićima. Srećni bambus se smatra najboljom feng šui biljkom koja u svom okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente – vodu, zemlju, vatru, drvo i metal.

Banjalucanke

Napravite djeci igračke za razvijanje logike, inteligencije, motorike

Priprema hrane: KAKVO POSUĐE ODABRATI?

Kako biti sretan: Jednostavni savjeti koji će vam uljepšati život