Da li si najbolja mama na svijetu – Evo šta kaže horoskop?

najbolja mama
Family concept, mother and son relationship, happy young boy holding a teddy bear and talking to his mother

Svaka mama se pita da li je najbolja mama na svijetu. I svaka se trudi da to i bude. No, jeste li znali da čak i vaš horoskopski znak može da istakne najbolje kvalitete koje imate kao roditelj?

Kao roditelj morate osigurati utočište, hranu, ljubav i mogućnosti za rast. Težak je to posao i nije svako dobar u toj velikoj odgovornosti. Ali, prema horoskopu, neki se znakovi zodijaka čine malo kvalifikovanijim za majčinstvo od drugih. Svaka mama je najbolja mama, ipak…

…Ovo su, prema horoskopu najbolje mame…

#1 Najbolje mame: Ribe

Ribe potstiču djecu na umjetnost i kreativnost. Djeca majke Ribe biće osjetljiva, maštovita i naučiće tretirati druge ljude s ljubaznošću i saosjećanjem. Mame Ribe pružiće ljubav, pomagaće drugima i pokazati svoj nezavisan duh.

Majka Riba možda ne zna kako naučiti svoju djecu da ostvare svoje snove, ali će im pružiti potpunu podršku dok oni pokušavaju sami shvatiti svoje snove.

#2 Najbolja mama: Ovan

Majke Ovnovi drže rasporede svoje djece prepune muzičkih lekcija, sporta, hobija, društvenih aktivnosti i kampova. U međuvremenu, mama Ovna i sama ima puni raspored. Želi da njena djeca budu avanturistička i da se ne srame isprobati nove stvari. Podstiče ih da se suoče sa svim izazovima i da se bore za ono u što vjeruju.

Ove mame ponekad mogu biti naporne svojoj djeci, ali više će slušati svoje dijete i stvarno čuti što ono želi ili ne želi učiniti.

#3 Najbolje mame: Blizanci

Mame blizanci mogu razgovarati o bilo čemu sa svojom djecom – one često imaju “razgovor”. One nemaju nikakve tajne koje skrivaju od svoje djece. Njihova djeca imaju sjajne komunikacijske vještine i vrlo su svjesna onoga što se događa u svijetu oko njih.

Jedna od stvari zbog koje je ova mama tako jedinstvena je njena sposobnost razumijevanja djece bez obzira na spol i njihovu dob. Blizanke takođe prave najbolje zabave za djecu.

#4 Najbolja mama: Jarac

Mama Jarac će se boriti do smrti za svoju djecu. One su žestoko odane i uvijek će se zalagati za njih. Te mame roditeljstvo shvataju vrlo ozbiljno. Za svoju djecu žele dobru radnu etiku i da su disciplinovani i fokusirani.

Možete biti sigurni da njena djeca dobijaju novac, a zarađuju ga radeći i brinući se o braći i sestrama. To su najčešće radne mame i ponekad ih treba podsjetiti da odvoje malo vremena za sebe, a ne da posvete svaki slobodan minut svojoj porodici.

#5 Najbolja mama: Bik

Bikovi su nevjerovatno strpljivi. Ali nemojte pogriješiti, oni su vrlo realni i prizemni. Ove mame mogu biti tvrdoglave što može dovesti do problema kada im djeca dođu u tinejdžerske godine.

No ova mama osigurava da njena djeca cijene ljepotu i prirodu. Budući da su možda sklone prekomjernom gomilanju hrane i trošenju, moraju paziti da ne prejedaju svoje dijete.

#6 Najbolje mame: Vage

Vage su sjajne mame jer su tako uravnotežene i mirne. Podstiču harmoniju u kući i kad postoji razdor između braće i sestara, ona može vidjeti svačiju perspektivu u svađi i pomoći učesnicima u pronalaženju neutralnog tla.

Mame Vage ne vole biti disciplinovane i radije bi bile prijateljice nego roditelj. Najvažnije što mama Vaga uči svoju djecu je kako dijeliti, kako osjećati samilost prema drugima i kako biti dobri prijatelji.

#7 Najbolja mama: Rak

Mama Rak štiti i njeguje. U stvari, djeca s mamom Rak znaju da su istinski voljena i zbrinuta. Mama Rak uvijek je tu da posluša svoje dijete i pomogne im da se osjeća bolje. Želi da njen dom bude mjesto ljubavi i utjehe te da njena djeca mogu s njom podijeliti bilo šta.

Kad sve drugo ne uspije, mama Rak će djetetu napraviti omiljene kolačiće ili užinu. Sjajna je i u tome što može pomoći razvijanju dječje kreativnosti.

#8 Najbolja mama: Strijelac

Mama Strijelac ima ogromno srce. Vrlo vjerovatno počinje putovati s djetetom u ranoj dobi. U svoju djecu unosi žeđ za znanjem i snažan osjećaj nezavisnosti, kao i odličan smisao za humor.

Strijelci se zabavljaju s mamama i ona zna da je djetinjstvo kratko, pa želi da njena djeca uživaju u svakom trenutku toga. Mama Strijelca može biti impulsivna. Ona možda nema toliko pravila kao i mnoge druge mame, jer želi da njena djeca budu vlastiti ljudi.

#9 Najbolja mama: Djevica

Šta god bilo slomljeno, mama Djevica daće sve od sebe da to popravi, bilo da je u pitanju igračka ili slomljeno srce. Ima velika očekivanja za svoju djecu, ali i dalje ih voli neopisivo, čak i kad je iznevjere.

Kraljica je multitaskinga kao roditelj, ona radi, volontira i još uvijek održava vrlo čist i uredan dom. Želi da njea djeca imaju disciplinu i da ne odustanu kada stvari postanu teške. No Djevica je perfekcionista pa ponekad to teško može pasti djeci.

#10 Najbolja mama: Škorpija

Mame Škorpije su strašno intuitivne i često znaju što se događa s njihovim djetetom. Majke Škorpije velike su pobornice odanosti, iskrenosti i zaštite, i sve dok njena djeca govore istinu i paze na druge, ona je dobra.

Pazite ako na bilo koji način uvrijedite njenu djecu ili im stvorite problem jer će se ona boriti jače za svoju djecu nego za sebe. Staviće potrebe svoje porodice iznad svojih i strastveno će ih braniti kad god osjeti da im se prijeti.

#11 Najbolja mama: Vodolija

Majke Vodolije imaju za cilj da budu vjerne sebi. Možda će poučavati svoju djecu kod kuće, ali pobrinuće se da imaju i nastavu izvan kuće. Pobrinuće se da znaju važnost pomaganja drugima i da su njena djeca svjesna pitanja poput globalnog zagrijavanja.

Ova mama sigurno će podstaknuti maštu i eksperimentisanje kod svoje djece. Međutim, ona će imati vrlo malo strpljenja kada dijete emocionalno “pukne” ili za bilo kakvu vrstu emocija. Možda će je trebati podsjetiti da ne može pretpostaviti da njena djeca znaju da ih voli i da ih treba uvjeriti.

#12 Najbolja mama: Lav

Lav mama najviše se ponaša poput djece. Uživa u igri sa svojom djecom i daruje im velikodušne poklone. Ona se, međutim, može suočiti s vlastitim potrebama i može postaviti vlastite probleme i potrebe pred svoju djecu. Je li ona na onoj skupoj zabavi jer je to tražio njen sin ili kći ili to radi kako bi impresionisala ostale mame?

Duboko voli svoju djecu, ali može biti narcisoidna, misleći na svoju djecu kao produžetak sebe. Čak bi i zavodila učitelja svoga djeteta, iako to sramoti njeno dijete u tom procesu.

Izvor: 24sata.hr Ljepota&zdravlje.ba
Foto: Guliver/Getty Images

Horoskop za mame: Ovo su najgore i najbolje mame po horoskopskim znacima