Čarobni štapići za sladoled: Ne bacajte ih, evo šta sve možete napraviti sa njima!

Štapići za sladoled mogu da budu čudesni, kao i sam ukus ove ljetnje poslastice koju volimo ama baš svi! Ne bacajte ih, jer vam donosimo nekoliko sjajnih ideja šta sve možete napraviti sa njima!

Ljeto i jest’, a ljeto je vrijeme za klopanje sladoleda u veelikim količinama. No, ne čini li vam se da u jednom trenutku držite zaleđenu poslasticu, a već u drugom – tek drveni štapić? Kao da sami sebe pojedu, prosto nestanu u sekundi. Nikad dovoljno… Ipak, štapići za sladoled ne moraju da završe u korpi za otpatke.

Možete da ih upotrijebite za pravljenje korisnih i zabavnih stvarčica ili igračaka, ili da sa njima ukrasite postojeće. A to je i razlog više da maznete još koji sladoled, baš sad, jer uvijek vam može zatrebati još štapića! 😉

Ideja je mnogo, a mi vam predstavljamo neke od njih!

Štapići za sladoled u obliku vesele Popi

Djeca će vjerovatno sa uzbuđenjem dočekati prijedlog da zajedno pravite ružičastu Popi, najsrećnijeg trola iz popularnog crtaća Trolls.

Čarobni štapići za sladoled: Ne bacajte ih, evo šta sve možete napraviti sa njima!

Kako napraviti drvene aviončiće od štapića za sladoled i štipaljki

Klincima su posebno interesantni ovi drveni aviončići, sa kojima se može vrlo zabavno igrati, a koje možete da okačite i na zid, uz pomoć silka ili konca.

Štapići za sladoled za male vile i čarobnjake

Zvjezdani, čarobni štapići dobro će poslužiti malim čitaocima da prate liniju teksta, a čitanje knjiga pretvoriće se u naročit doživljaj.

Ukrasne ribice

A tu su i vesele ribice sa kojima možete ukrasiti dječju sobu. Mališani će biti ponosni na ukrase koje su sami napravili.

Kako napraviti ram za fotografije od štapića za sladoled

Svi volimo fotografije. Zar treba navoditi razloge za pravljenje ramova za slike? 🙂 Sa lakoćom možete napraviti samostojeće stalke za vaše foto-uspomene.

Ili šarene zidne okvire za fotografije.

Štapići za sladoled kao stalci za nakit i razni držači

Nije teško, a ideje vam vjerovatno već same nadolaze.

Možete da kreirate sve što vam padne na pamet, poput ovih ljupkih kutijica za olovke, ili uvijek neophodnih stalaka za naušnice.

Šarene teglice, uredne kutijice za različite namjene, držači za salvete ili mobilne telefone, rustični ukrasi za cvjetne vaze ili saksije, i slični sićušni detalji koje ste napravili u igri, ušuškaće vaš dom i dati mu naročit šarm.

Pogledajte galeriju:

Kreativcima koji vole veće izazove, predlažemo da naprave kućicu za lutke, ili sobnu lampu. Mmm, zamislite koliko je to pojedenih sladoleda 😉

E.B.
MamaKlik