Školska godina u RS završava sredinom juna

Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS, rekla je da školska godina za učenike u Republici Srpskoj završava sredinom juna.

“Školska godina 2019/2010 trajaće u skladu sa usvojenim kalendarom, odnosno do sredine juna mjeseca. Imajući u vidu da su djeca ocijenjena na prvom polugodištu, a veći broj učenika ostvario je već jednu ili čak dvije oscjene u drugom polugodištu Ministarstvo prosvjete i kulture RS u skladu da Uredbom o izmjenama i dopunama zakona u osnovnom i srednjem obrazovanju predložilo je Vladi RS Uputstvo o načinu vrednovanja nastave na daljinu koja se odvija od 16. marta”, rekla je danas ministrica Trivić.

Dodala je da to znači da će đaci biti ocijenjeni i vrednovani izvođenjem nastave na daljinu i da će primarno biti vrednovan njihov angažman u komunikaciji i interaktivnosti i sa svim zadacima koje su dobili od učitelja, nastavnika ili profesora.

Ostaje da vidi da li će se ocjenjivanje vršiti putem pismenih testova, pisanja eseja ili prezentacija, video i audio materijala.

“Nastavno osoblje od početka izvođenja nastave na daljinu vode evidencije za svakog učenika u smislu izvrštavanja za svakog učenika ponaosob. Ukoliko bude nezadovoljnih učenima njima će se omogućiti ispit pred komisijom“, rekla je ministrica Trivić.

Izvor: BUKA
Foto: NN