Održane Jaffa Igre bez granica u Sarajevu (FOTO)

mamaklik Održane Jaffa Igre bez granica u Sarajevu (FOTO)

Sportsko-zabavna manifestacija za djecu “Jaffa Igre bez granica” razigrale su sarajevske mališane 30. novembra u sportskoj dvorani “Novo Sarajevo” i pokazale da zaista nemaju granica, zabilježivši navjeću posjećenost do sada. Ovogodišnje druženje uz “Jaffa igre bez granica” u BiH biće zaokruženo decembarskim Igrama u Banjaluci gdje je prije godinu dana sve i počelo.

Održane Jaffa Igre bez granica u Sarajevu (FOTO) mamaklik

Na takmičenju u Sarajevu je učestvovalo preko 500 mališana uz ovacije preko 1.000 posjetilaca. Manifestaciju je ispred Opštine Novo Sarajevo, koja je podržala Igre, svečano otvorio načelnik Opštine, Nedžad Koldžo.

Mališani su se takmičili u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu.

Održane Jaffa Igre bez granica u Sarajevu (FOTO) mamaklik

Osim osnovaca i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupili su i mališani iz Servisnog centra “Dajte nam šansu”, kome je na kraju manifestacije doniran dio sredstava. Cijelu manifestaciju upotpunio je nastup plesača iz Plesnog centra “Just Dance”.

Prema riječima koordinatora ovog putujećeg karavana zabave, Željke Gajić, “Igre bez granica” su i ovaj put ispunile svoj cilj, a to je da se djeca zabave, druže i sklapaju nova poznanstva.

Održane Jaffa Igre bez granica u Sarajevu (FOTO) mamaklik

“Zaista mi je veliko zadovoljstvo kada pogledam oko sebe i vidim stotine bezbrižne, razigrane djece koja uživaju u program koji je moj tim priredio. Njihova radost je naša najveća nagrada i pohvala. Ovog puta, imali smo preko 500 prijavljenih mališana. Već se radujem Igrama u Sarajevu naredne godine”, izjavila je Željka Gajić.

Kompanije “Jaffa”, “M:tel”, “Hemofarm”, te mnogi drugi su za sve mališane i posjetioce pripremile brojne kreativne radionice, a kompanije “Vivia” pobrinula se za osvježenje u kojem su mališani mogli uživati u “Chill zoni”.

Na samom kraju ove manifestacije, proglašeni su pobjednici za svaku uzrasnu grupu koji su Igre napustili sa bogatim poklon paketima koje je pripremila kompanija “Gatarić”. Svi prijavljeni takmičari nagrađeni su utješnim paketićima kompanije “Jaffa”.

Održane Jaffa Igre bez granica u Sarajevu (FOTO) mamaklik

Sljedeća, i posljednja stanica u ovoj godini, je Banja Luka, a banjalučke Igre održaće se 22. decembra u Kampusu.

Organizatori najavljuju mnoga iznenađenja, te vam preporučujemo da pratite njihov zvanični sajt www.igrebezgranica.ba kako ne biste ništa propustili. Na navedenoj web stranici možete i da prijavite svoje mališane za učešće ili da dođete kao posjetioci i doobro se zabavite.