Prelijepe Italijanke: 10 jednostavnih trikova ljepote mediteranskih dama

Italijanke su slavne po svojoj fatalnoj ljepoti kojoj i najveći kritičari teško pronalaze zamjerku, a najvažnije pravilo kojim se vode kada je riječ o izgledu jeste jednostavnost. One vole uživati u životu i razmaziti same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama.

1. Maslinovo ulje Italijankama je tajno oružje broj 1. za ljepotu

Maslinovo ulje krcato je tvarima koje doprinose ljepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizirajućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najljepših Italijanki svih vremena Sophia Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom tijelu. Talijanke vole maslinovo ulje stavljati i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i ljekovita svojstva, a one ga čak koriste za liječenje konjunktivitisa.

2. Tjeranje stresa im je prioritet

Italijanke smatraju stres najvećim neprijateljem ljepote pa su uvjerene da zbog prevelike količine stresa svi izgledamo starije i umornije. Znati se opustiti i odmarati vrlina je u njihovoj kulturi. Malo tamne čokolade i čaša dobrog vina u dobrom društvu su njihovo savršeno sredstvo u borbi protiv stresa. 🙂

3. Glatka koža prije svega

Italijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći dio svakodnevne rutine uljepšavanja posvećuju hidrataciji. Utrljavanje maslaca za tijelo od glave do pete njihov je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri “maženju” kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

4. Ne boje se sunca

Italijanke su svjesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka barem onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. No to vrijedi samo za pravo sunce, ne i za solarije, a kožu uvijek zaštite kremama s visokim faktorima.

5. Boju koriste umjereno

Italijanke vole koristiti boju za naglašavanje svoje ljepote, bilo da je riječ o crveno nalakiranim noktima ili ružičastim usnama. Ali kod korištenja boja ključna je umjerenost kao i kod šminkanja uopšteno – Italijanke stavljaju malo makeupa jer žele da im koža diše.

6. Izbjegavaju dijete

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, kruh, tjesteninu, sladoled… Trik je u tome da jedu jednostavne i cjelovite namirnice te stavljaju manje količine sosa i umaka. I ono najvažnije, porcije su im male. Zbog takvog načina konzumiranja hrane one ne moraju ići na dijete.

7. Zrnca kafe najbolje zatežu kožu

Za piling kože tijela Italijanke naprave mješavinu samljevenih zrnaca kafe i kokosovog ulja, a posebnu pažnju posvete području bedara. Kafa zateže kožu te odstranjuje mrtve stanice, dok kokosovo ulje hidratizira kožu. Mnoge Italijanke kažu da ovaj piling uklanja i celulit i strije.

8. Bijelim lukom protiv bubuljica

Kako bi se riješile bubuljica, Italijanke direktno na upaljeno mjesto utrljaju malo bijelog luka. Može se osjetiti peckanje, ali on ima snažna antiseptička svojstva koja vrlo brzo unište bakterije u bubuljici i smanje natečenost. To je puno bolji način da se riješite bubuljica, nego da ih istiskate, jer neće ostati nikakav ožiljak.

9. Limunov sok za toniranje kože lice

Za toniranje i posvjetljivanje kože lice mnoge Italijanke koriste samo mješavinu limunovog soka i vode. Pomoću blazinice utapkaju malo otopine na kožu lica i trenutno uživaju u osvježenom izgledu. Limunov sok sadrži i vitamin C koji djeluje poput antioksidanta te umanjuje pojavu bora.

10. Tamna čokolada u službi ljepote

Jedna od najvećih tajni ljepote Italijanki jeste uživanje u tamnoj čokoladi. Naime, komadić tamne čokolade trenutno povećava razinu hormona sreće endorfina i serotonina u mozgu.

Kada je žena sretna – više se smije, a osmijeh na licu svaku ženu čini ljepšom.

zadovoljna.hr