Napravite ukusne kockice leda: đusi, voćne, šarene…

Postoji li išta simpatičnije od zvuka koji proizvode kockice leda kada se sudaraju u čaši punoj soka? Već vidimo, oči vam se smiju, i ubrzano razmišljate da li ste nasuli vodu u posudice za led.

Ako jeste, ispijte jednu veliku čašu rashlađenog pića, da se osvježite i oslobodite posudice za kreativni tutorijal koji vam predstavljamo ovog vikenda.
A, ako niste – još bolje! Pribor vam je već na raspolaganju.

Kockice za led možete napraviti u raznim bojama, tako što ćete u vodu dodati jestive boje. Umjesto vode u kalupe možete usuti i sok, ili različite sokove, postepeno, kako se prethodni sloj zaledi, čime ćete postići efekat prugastih kockica. Još bolje, i zdravije, uspite vodu do pola, pa u svaku komoricu dodajte komadiće različitog voća. Rezultat će biti fascinantan.

Za mamin omiljeni napitak, tu su i kockice od čiste kafe, ili kombinovane sa mlijekom, u caffe latte varijanti.

Pored voćnih i kafenih kockica, led možete ukrasiti sa listićima mente ili čak sa jestivim cvijećem koje se koristi za torte. Ovakvo posluženje zaista djeluje bajkovito.

Možete da napravite i čisti vitaminski led, tako što ćete zamrznuti kockice ili kuglice voća bez dodavanja vode, ili da napravite voćne štapiće uz pomoć duguljastih kalupa.

I za vinoljupce imamo odličan savjet: razhlađivanje vina koristite zrna zaleđenog grožđa, jer ih neće razvodniti kao kockice običnog leda, i izmijeniti im ukus.

Piće u svečanim prilikama možete poslužiti sa kockicama ili u ledenim kanticama ukrašenim različitim cvijećem i voćem.

Posebna poslastica za djecu biće zdravi sladoledi od soka i voća. Kombinujte različite vrste, prema ukusu vaših mališana. Možete dodati i gumene bombone, i njihovoj sreći neće biti kraja.

Kad već budete sjeckali voće, napravite vitaminsku vodu koja je odlična za detoksifikaciju organizma. Ukusna i blagotvornog dejstva, u paru sa veselim ledenim kockicama, učiniće čuda za vaš organizam i vaše raspoloženje.

Evo šta sve možete da kombinujete:

Na zdravlje, ćin-ćin! :))

Photo: pinterest.com