Plemenit gest školaraca iz Kaknja: Obrijali glave u znak podrške oboljelom prijatelju

“Bega, uz tebe smo!” poručuju drugari oboljelog dječaka, koji su se u ime suosjećanja, ljubavi i podrške odrekli svoje kose

Priča o ljudskosti i snazi mladosti dolazi nam iz osnovne škole u Kaknju koju pohađa 15-godišnji Anes suočen sa veoma teškom bolešću – leukemijom, ali i sa plemenitim prijateljima koji mu tu borbu žele olakšati koliko mogu, piše Klix.ba.

Njegova borba je počela i on se trenutno nalazi u Roditeljskoj kući na Jezeru u Sarajevu.

Koliko god je tužna ova priča, ona ipak ima onu pozitivnu stranu, ona ima snagu da izvuče iz ljudi najbolje. Dječakovi drugari iz osnovne škole koju pohađa su dugo smišljali kako da pruže podršku svom drugu, kako da mu pokažu da svaki dan misle na njega.

Inicijator akcije podrške je divan dječak Faruk, koji se, sa još 17 svojih prijatelja, u znak solidarnosti ošišao na ćelavo.

Faruk je bio dugokos i kada se ošišao izmjerena je 40 cm duga kosa, koju je donirao Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” kao podršku projektu “Moja kosa – tvoja kosa“ na kojem se izrađuju perike za djecu koja su privremeno ili trajno izgubila svoju kosu.

Faruk i drugovi su pokazali solidarnost na djelu, pokazali su šta znači suosjećati, voljeti i bodriti. Oni su pokazali Anesu da nije sam, da stoje uz njega, da mu ‘čuvaju leđa’ i da su tu za njega i u dobru i u zlu. Divni mladi ljudi, i mi vam se zahvaljujemo i ponosimo se vama iako vas ne poznajemo. Ponosimo se vašim dobrim srcima, vašim plemenitim dušama”, saopšteno je na Facebook stranici “Srce za djecu oboljelu od raka” na kojoj su objavljene i fotografije, a na jednoj od njih stoji “Bega, uz tebe smo”.

Klix.ba