5 najvećih trendova u svijetu frizura za 2018. godinu

Hoće li ovo biti godina kada ćemo konačno skratiti šiške? Ili investirati u moćnu peglu za kosu po uzoru na Beyonce i Cher?

Stilista za kosu Clayton Hawkins, na čijem popisu slavnih sa kojima sarađuje su i Alison Brie, Elizabeth Olsen i Dakota Johnson, dao je svoje mišljenje za Elle magazin o najtrendi frizurama za 2018. godinu. A ovo je njegova vizija:

  1. Kovrčave i shaggy frizure

Photo: Elle.com

Flash Dance se vratio, bejbi, ali ovaj put je mnogo profinjeniji”, kaže Hawkins. Vidjeli smo brojne poznate ličnosti i modele, poput Alison Brie i Alanne Arrington, kako nose frćkice 80-ih s punim volumenom i jasnom teksturom.

Hawkins podstiče prirodno kovrčave dame da odlože svoje pegle i prepuste se ovom trendu. “Ako imate prirodne lokne, nemojte se bojati isprobati ovakve frizure, a ako imate ravnu kosu napravite izlomljene talase na njenim krajevima”.

2. Ravna, chic i sjajna kosa

Photo: Elle.com

Uključite slobodno peglu, jer ravna kosa ne ide sa scene ni u 2018. godini. “Serumi i ulja su vaši najbolji prijatelji kada je u pitanju duga i ravna kosa”, kaže Hawkins. Savjet više: “Koristite četkicu od stare maskare pošpricanu lakom za kosu, kako biste ukrotile sve te nestašne dlačice i na taj način dobile potpuno izravnanu i urednu frizuru.”

3. Mašnice i vrpce

Photo: Elle.com

Ovaj trend smo vidjeli na brojnim revijama još prošlog proljeća, ali vrijeme je da ih i same isprobate. “Mašnice i trake više nisu samo za mlade djevojke“, kaže Hawkins. “Eksperimentisanjem s cool tekstilom poput kože, satena ili baršuna možete napraviti bazični konjski rep koji je spreman za crveni tepih uz minimalan napor.”

4. Ženstvene fen frizure

Photo: Elle.com

Odložite časkom peglu i zgrabite vruće viklere. Hawkins ističe da sveprisutni valovi s plaže ne idu nikuda, ali da “elegantne, voluminozne fen frizure izgledaju svježije nego ikad”.

5. Šiške

Photo: Elle.com

Veliko DA nam dolazi kao odgovor na staro pitanje: “Treba li da ošišam šiške?” Hawkins preporučuje one po uzoru na Brigitte Bardot, poznate i kao zavjesa šiške. “One su chic, razmaknute i laskave za većinu oblika lica“, objašnjava Hawkins.