“Koncert za zaljubljene” u Banskom dvoru: Specijalni gost Lado Leskovar

Tradicionalni “Koncert za zaljubljene” u organizaciji banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra biće održan u nedjelju 11. februara, u Kulturnom centru Banski dvor, sa početkom u 20.00 časova.

Uz Gradski tamburaški orkestar na pozornicu Banskog dvora će izaći i najuspješniji orkestar Slovenije, Tamburaški orkestar “Dobreč” iz Dragatuša, a specijalni gost koncerta je Lado Leskovar, doajen jugoslovenske muzičke scene.

sa čuvenom baladom “Potraži me u predgrađu” Lado Leskovar je 1964. godine na Opatijskom festivalu osvojio prvo mjesto. Ova pjesma doživjela je mnogo obrada, a pjevali su je i Đorđe Marjanović, Meri Cetinić i Darko Rundek.

“Koncert za zaljubljene”, koji Gradski tamburaški orkestar održava povodom dana Svetog Trifuna i Svetog Valentina, tradicionalno privlači veliku pažnju banjalučke publike.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora, po cijeni od 5 KM.

Prihod od prodaje ulaznica Gradski tamburaški orkestar je namijenio kao pomoć za rad Škole tambure, koja je u zadnjih nekoliko godina iznjedrila vrhunske mlade umjetnike na ovom instrumentu.

Gradski tamburaški orkestar koncert organizuje u saradnji sa Udruženjem Slovenaca Republike Srpske “Triglav” i uz podršku NLB banke Banja Luka.