Jednostavan lijek protiv nabujale kandide

Candida albicans je gljivica koja se normalno nalazi u digestivnom sistemu čovjeka, a zazivač je gljivičnih oboljenja kože, sluzokože, noktiju i unutrašnjih organa. Kod zdravih osoba se u obliku spora može naći u ustima ili vaginalnoj sluzokoži.

Kandidijaza je skoro uvek posljedica autoinfekcije tj. infekcije gljivicama koje normalno nastanjuju organizam i koje se iz određenih razloga i u određenom trenutku počnu intenzivno razmnožavati.

Evo kako možemo prepoznati simptome prenamnožene kandide u organizmu…

Sljedeći pokazatelji su: 

Hronične gljivične infekcije sa simptomima svrbeža, peckanja i pojačanog sekreta, suva sluznica, alergije, kijanje, začepljenje nosa, hronični sekret iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, suva usta, lezije po jeziku, peckanje u ustima, česte prehlade, astma, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija na hranu, snažna želja za slatkom hranom, hlebom, testeninom, loš zadah iz usta, česte glavobolje i hronični umor, hladne ruke i stopala… i tako, mobli bismo u nedogled.

Simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, slabo pamćenje i slaba koncentracija, problemi s menstrualnim ciklusom, razni kožni osipi i veliki broj ostalih simptoma u direktnoj ili indirektnoj povezanosti.

Jeste li se možda prepoznali u ovome?

Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos upravo tih ugljenih hidrata. Smanjeni unos ugljenih hidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obroci bi trebali biti raznovrsni i nije ih dobro ponavljati više dana za redom.

Jednostavni napitak protiv kandide

Sve što vam treba je kvalitetno organsko jabukovo sirće.

Razmutite 1 kašiku jabukovog sirćeta u čaši vode i pijte prije svakog obroka ili dva puta na dan, po mogućnosti na prazan želudac.

Ovo rapidno zaustavlja razmnožavanje kandide, jer joj stvara neprijateljsko okruženje!

Istraživanja pokazuju da kiseline i enzimi u jabukovom sirćetu pomažu u eliminaciji viška kandide u tijelu.

Za one s ozbiljnim problemima, simptomi se mogu pogoršati na početku uzimanja ovoga, ali to je zapravo dobar znak, iako neugodan.

Izvor: banjalucanke.com