Otvaranje banjalučke “ZIMSKE ČAROLIJE” za djecu!

Otvaranje banjalučke “Zimske čarolije” najavljeno za danas, zbog loših vremenskih uslova pomjereno je za sutra, 14. decembra u 17 časova, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, a trajaće sve do 15. januara 2018. godine i ponudiće brojne sadržaje zabavnog karaktera.

Na otvaranju će biti održani koncerti Dječjeg hora “Vrapčići” i Pinkovih zvezdica.

Uz 3D svjetlosnu atrakciju “BLink” koju u parku kod Narodnog pozorišta RS  pripremaju mladi arhitekti iz “Istraživačkog centra za prostor”, biće održane brojne edukativne radionice, zabavno-muzičke igre za djecu, maskenbal, dječiji koncerti i brojni drugi sadržaji.

Od svakodnevnih dešavanja na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, tu su:

  •  Mini teatar Trba i Dugi – lutkarsko pozorište sa predstavom, koja se otvori i traje tri minute – u organizaciji Društva filmskih i televizijskih autora Dokumentarista.
  • Veseli BABY KUTAK Udruženja građana “Egzit centar”, koji je namijenjen trudnicama, mamama i bebama sa nizom zabavnog sadržaja i radionica: izrade predmeta od gline, pakovanje poklona, izrada novogodišnjih čestitki i ukrasa, ukrašavanje jelke, podjela promo paketića, nagradne igre, demo časovi, edukacija oralne higijene, izrada dekupaž predmeta, radnim danima od 17 do 20 časova i vikendom od 13 do 16 časova
  • Glumačke, slikarske, muzičke i radionice jezika, kao i fizičke aktivnosti radnim danima od 17 do 20 časova, vikendom od 11 do 15 časova Udruženja za edukaciju i kreativni razvoj DEA NIKA
  • Unikatne igračke izrađene od drveta koje će se prodavati u bejbi kutku “Ana”, od 11 do 21 čas.

Bogat program odvijaće se svakodnevno i na bini postavljenoj na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, a kompletan raspored dešavanja možete pogledati ovdje:

Kod Narodnog pozorišta RS, Udruženje građana “Građanska inicijativa” organizuje Sajam rukotvorina od 22. decembra, a po zavšetku tog sajma na istoj lokaciji Udruženje žena “Duga” predstaviće svoje aktivnosti, uz tradicionalno pijukanje za djecu za božićne praznike. Kreativci će na štandovima kod Pozorišta prodavati svoje unikatne radove.