Advent u Mostaru i “Superjunaci iz tvornice igračaka”

Photo credit: BONK Studio, facebook.com/adventumostaru

Dječja predstava Malog teatra “Superjunaci iz tvornice igračaka” odigraće se u utorak 5. decembra u 19:00 sati, u okviru praznične manifestacije Advent u Mostaru, koja je otvorena ovog vikenda u gradu na Neretvi. U predstavi će se pojaviti i sv. Nikola, koji će se kasnije družiti i slikati s dječicom, najavljuju organizatori.

Advent u Mostaru će narednih mjesec dana, na lokaciji Kampusa Sveučilišta u Mostaru i gradske Šetnice u terminu od 10:00 sati ujutro do 23:00, biti mjesto prazničnih dešavanja i velikog broja atraktivnih sadržaja za male i velike. 

U 29 dana trajanja Adventa, predstaviće se brojni izlagači, a novost ove godine bit će posebno disko klizanje i maskote iz crtanih filmova koje će razveseliti najmlađe.

Photos: facebook.com/adventumostaru

Predstave za djecu, nastupi dječjih bendova, plesnih grupa, kreativne i likovne radionice, čitaonice, projekcije crtanih filmova i drugi sadržaji, uveseljavaće svakodnevno najmlađe Mostarce. Na Adventu će nastupiti i brojni umjetnici, kreativci i muzičari, kao i sv. Nikola, Djed Božićnjak i vilenjaci.

Cilj organizatora je i ove godine darovati gradu praznični ugođaj, a planiran je i cijeli niz humanitarnih akcija.

Svake večeri oko 18.00 sati dijeliće se humanitarni obroci, a u toj akciji pomagaće mladi s posebnim potrebama, čime će dobiti priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo.

U saradnji sa Biciklističkim klubom Mostar, biće organizovana i tradicionalna Biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazeva, koja je planirana za subotu 23. decembra, sa početkom u 12:00h ispred Zimskog Grada (Vojničko igralište).

Više o programu mostarskog Adventa možete naći na njihovoj facebook stranici: facebook.com/adventumostaru