Kako napraviti konjića na štapu? Ovo je igračka koju će djeca obožavati! (FOTO)

Uputstvo kako napraviti konjića na štapu (FOTO) pronađite u nastavku! Igračka je fenomenalna, jednostavna za napraviti, a djeca će je obožavati!

Iz djetinjstva nosimo brojne lijepe uspomene, ali i neostvarene želje. Vjerujemo da je većina vas, odraslih, koji čitate ovo, željela i maštala o pravom konjiću za jahanje. Pravom, što da ne – stao bi u stan! (ali ne i u lift i tu je problem 😀 ) A, onda, bar, maštali smo i o tome da imamo konjića na štapu. Pa taj bi bio idealan drugar za igranje, i po kući i na livadi. (Kako napraviti konića na štapu, pitate se – vrlo jednostavno…)

Na našu žalost, tada nije bilo web tutorijala po kojima bi nam napravili galopirajućeg drugara, ali danas zahvaljujući uputstvima sa interneta možemo sami da izmaštamo i vlastoručno kreiramo vijernog pratioca naših mališana.

  • Duhoviti Džoli Taličnog Toma,
  • Moj mali poni (a ima ih koliko hoćete),
  • Konjić Grbonjić,
  • Zimzelenko,
  • Flin iz “Zlatokose”,
  • mustang Hidalgo,
  • Spirit…

Bilo koji poznati ili izmišljeni konjo, neki poseban, baš onakav kakvog klinci žele, može biti napravljen u sat vremena i to od čarape, štapa, konca i ljepila, još nekih manjih dodataka.

Kako napraviti konjića na štapu? Ovo je igračka koju će djeca obožavati! (FOTO)

Za one koji su vješti sa iglom i koncem tu je vodič za platnenog jahaćeg konjića, a ako imate šivaću mašinu, pa to je kao da imate čarobni štapić! Kad smo kod štapića, ako vam je frka za štap, vjerujemo da će jedna stara metla vrlo rado pristati na ovaj makeover i postati omiljena igračka vaših mališana.

Prođihajmo sad kroz dva vodiča za izradu konjića na štapu. Pratite proces pravljenja u priloženim galerijama.

Kako napraviti konića na štapu od obične čarape

Ispod svake slike čeka vas uputstvo za konja od čarape. Kliknite na prvu fotografiju da otvorite galeriju:

 

Kako napraviti konića na štapu sa platnenom glavom:

Postupak je u mnogim segmentima sličan kreiranju konjića od čarape, s tim da u ovom slučaju prednjače krojačke vještine i izrada šnitova od platna, koje možete da skinete klikom na PDF: Krojački šnitovi za konjića na štapu.

Mame ili tate koji su vični šivanju neće imati problema da prate uputstvo ilustrovano fotografijama koje se nalaze u nastavku.


Pogledajte kako su konjića na štapu napravile druge mame sa interneta:

pinterest.com