Poklon Hemofarma mališanima Obilićeva: Otvoreno inkluzivno dječje igralište

Novoizgrađeno inkluzivno dječje igralište “Svako dobro” u Ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo svečano su danas otvorili gradonačelnik Banja Luke Igor Radojčić i direktorica kompanije Hemofarm Banja Luka Biljana Marković.

Photo: banjaluka.rs.ba

Ovo je peto igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

– Jedna od najljepših strana ovog posla jeste kada se završe ovakvi projketi i kada vidite srećne i zadovoljne sugrađane, u ovom slučaju naše najmlađe i njihove roditelje. U prilici smo da u saradnji sa drugim odgovornim kompanijama na više područja u gradu obogatimo prostor i djeci damo mogućnost za igru i provođenje slobodnog vremena – kazao je gradonačelnik Radojčić, koji je zahvalio kompaniji Hemofarm na ovom poklonu mališanima Oblićeva.

On je dodao da je pet igrališta završeno, a u toku su različite faze gradnje, projektovanja i slično na još desetak igrališta u različitim krajevima grada.

– U toku su i pregovori sa još nekoliko kompanija koje žele da se priključe akciji izgradnje dječjih igrališta – rekao je gradonačelnik i pozvao i druge da se pridruže, ističući da Grad nudi lokacije u svim dijelovima Banjaluke.

– Direktorka kompanije Hemofarm Banja Luka Biljana Marković kazala je da svi imaju ista prava i potrebe ali da često djeca sa poteškoćama u razvoju nemaju iste uslove da zadovolje svoja prava i potrebe.

– Jer i za pravo na igru su ponekad potrebni uslovi. Nastojali smo da, makar djelimično, ispunimo te uslove i uklonimo barijere sa kojima se djeca susreću. Zato smo većinu igračaka na ovom igralištu prilagodili djeci sa poteškoćama u razvoju, jer nam je želja da naša djeca, od najranije dobi, kroz igru prihvataju i poštuju različitosti, jer djeca kroz igru uče, rastu i saznaju o svijetu u kojem žive – rekla je Markovićeva, dodajući da je vrijednost igrališta u Ulici Starine Novaka oko 50.000 KM.

MamaKlik je prisustvovala ovom svečanom otvaranju a djelić vesele i razigrane atmosfere možete da vidite u galeriji:

banjaluka.rs.ba