Japansko iscrtavanje obrva – prednosti i savršene obrve bez tretmana

Japansko iscrtavanje obrva popularna je metoda dopunjavanja obrva ukoliko niste zadovoljni oblikom ili debljinom vlastitih. Ova metoda omogućava polu-trajno popunjavanje i oblikovanje obrva koje će izgledati prirodno poput pravih dlačica. Japansko iscrtavanje obrva idealno je za sve koji nisu zadovoljni čupanjem obrva, no do savršenih obrva možete doći i bez podvrgavanja ikakvim tretmanima.

Japansko iscrtavanje obrva postalo je popularno ubrzo nakon tetoviranja obrva, a riječ je o dva sasvim različita procesa koji daju drukčije rezultate.

Tetoviranje šminke danas je već prevaziđeno zbog nemogućnosti kontrolisanja finalnog rezultata. Tetoviranjem obrva velika je vjerojatnoća da će one izgledati previše nacrtano, tamno ili neprirodno, a povratka nažalost nema.

Metoda iscrtavanja obrva stoga je mnogo bolja opcija jer je proces iznimno detaljan i pedantan. Japansko iscrtavanje obrva naziva se još i microblading tehnikom, no microblading zapravo ne potiče iz Japana već iz Kine te se naziv pogrešno koristi.

Zbog preciznosti iscrtavanja svake pojedine dlačice, prvih sat vremena traje isključivo oblikovanje i crtanje obrva olovkom koja se briše. Zatim slijedi pravo iscrtavanje obrva koje nije bolno, no može biti blago neugodno.

Obrve iscrtane mibroblading tehnikom traju do 3 godine prije gubitka pigmenta, ali se preporučuje obnavljanje istih barem jednom godišnje za najbolji izgled obrva i samog lica. S tim da je proces doista zahtjevan, potrebno je uvjeriti se u kvalitetu salona i stručnjaka kod kojih provodite ovaj tretman. Proces traje otprilike dva sata.

Ipak, zadovoljstvo obrvama ne mora ovisiti samo o skupocjenim tretmanima koje je potrebno održavati. Danas postoji bezbroj kozmetičkih proizvoda koji će vam pomoći da oblikujete, uredite i dopunite obrve svaki dan. Najvažniji proces za savršene obrve jeste njihovo pravilno čupanje. Ako niste sigurni u sebe kada je riječ o čupanju obrva, preporučujemo da se zaputite u kozmetički salon i prepustite lice stručnjacima.

Kako urediti i oblikovati obrve?

Prilikom uređivanja obrva, većinom ih je potrebno počupati ukoliko imate mnogo dlačica koje strše ispod ili iznad obrva, pogotovo u prostoru između obrva. Za čupanje je tako najbolje koristiti pincetu, a u zadnje vrijeme se pojavilo i čupanje obrva koncem.

Oblikovanje obrva ne bi se trebalo previše razlikovati od prirodnog oblika i načina rasta vaših obrva, no može vam pomoći da obrve što bolje pristaju licu. Prilikom određivanja oblika, najbolje je da nacrtate bijelom olovkom oblik koji želite i da ne prelazite te linije kako ne biste previše počupali obrve. Za određivanje luka obrva, slijedite linije na slici ispod.

Prva linija sa lijeve strane označava gdje bi vaše obrve trebalo da počnu, a preporučljivo je da počinju u ravnini s unutrašnjim uglom oka. Druga linija označava početak luka vaših obrva, kod kojeg bi se obrve trebale uzdizati, gledajući u ravnini s vanjskim rubom šarenice, prilikom pogleda ravno naprijed. Treća linija označava završetak obrva i poklapa se s vanjskim uglom oka.

Za određivanje linija možete se poslužiti olovkom kojom ćete obrubiti oblik koji želite i unutar kojeg nećete čupati. Zatim pincetom samo počupajte dlačice u smjeru rasta dlake, jednu po jednu kako biste izbjegli čupanje previše dlačica i eventualne rupe u obrvama. Počupajte sve dlačice koje strše.

Za još jednostavnije čupanje obrva, u mnogim parfimerijama ili kozmetičkim prodavnicama možete pronaći unaprijed oblikovane šablone. Šablon zatim jednostavno prislonite na obrvu i bijelom olovkom iscrtajte oblik, a zatim počupajte obrve u skladu s oblikom koji ste odredili. Naravno, odaberite oblik sličan vašem prirodnom obliku obrva.

Za savršene obrve prema vašem obliku lica, pročitajte vodič za oblikovanje obrva prema obliku vašeg lica ovde.

Kako ispuniti i nacrtati obrve?

Ukoliko ste se odlučili na čupanje obrva kod kuće, ali vam postupak nije najbolje uspio, obrve možete vrlo lako nacrtati kada nanosite i ostatak makeupa. Osim crtanja, većina žena danas koristi neke od proizvoda za oblikovanje obrva kako bi ih nadopunile, uljepšale ili naglasile.

Prilikom crtanja obrva, preporučuje se da slijedite prirodan oblik obrva i nadomjestite obrve gdje nedostaju. Koristite lagane i nježne pokrete kako ne biste nanijeli previše proizvoda na obrve te dobili pretamne/predebele obrve.

Olovka, sjenilo i gel za obrve

Za crtanje obrva najviše se preporučuje olovka za obrve jer je čvrsta i lako ju je koristiti. Njome možete iscrtati i popuniti čitave obrve ili ih samo obrubiti, a zatim u istoj nijansi popuniti sjenilom za obrve. Kod korištenja sjenila, biće vam potreban tanak kist za obrve ili kosi kist za nanošenje tuša za oči.

Uz olovke i sjenilo, postoji još i gel za obrve. On je posebne teksture i većinom u tečnom stanju, a nanosi se četkicom nalik na onu od maskare. Za preciznije nanošenje, prvo umočite nakošeni kist u gel za obrve i njime obrubite obrve. Zatim popunite obrve gelom s aplikatora, pazeći da obrve ne izgledaju pretamno ili imaju previše gela na sebi.

Što se tiče izdržljivosti, gel za obrve najbolje je rješenje. Nakon njega slijedi olovka za obrve pa tek onda sjenilo koje se može lako obrisati rukom ili u vodi. Naravno, obrve možete dodatno učvrstiti fiksatorom za obrve. Fiksator za obrve možete kupiti kao poseban proizvod, a kućni trik za fiksiranje jest da četkicu za češljanje obrva pošpricate s malo laka za kosu i njime počešljate obrve.

krenizdravo.rtl.hr