Sarajevski sportski vikend: “Avon Djevojke na trčanju”

Trka “Avon Djevojke na trčanju” održaće se 10. septembra u Sarajevu ispred hotela Bristol na Vilsonovom šetalištu, sa početkom u 10:00 časova.

Sportski i društveno odgovorni projekat “Avon Djevojke na trčanju” je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađanki, a dio sredstava prikupljenih od startnine organizatori će usmjeriti u donaciju jednom od udruženja za borbu protiv raka dojke.

Startnina za trku je 10 KM, a prijavu učešća možete izvršiti online, putem linka sarajevomarathon.ba kao i na sam dan utrke u zoni starta/cilja od 8:45 do 9:45h.

Trka “Avon Djevojke na trčanju” je dovoljno kratka da se dionica može brzo preći i šetnjom, stoga je učešće dostupno i osobama koje ne treniraju redovno, jer je cilj da što više djevojaka, žena i djevojčica bude prisutno na ovoj tradicionalnoj sportskoj aktivnosti samo za pripadnice ženskog spola.

Na ovoj trci su dobrodošle sve dame – od profesionalnih atletičarki i rekreativki do onih koje su došle samo da prošetaju sa svojim majkama, kćerkama i prijateljicama. Avon vas poziva da se odazovete u što većem broju te da se pridružite zajedničkoj promociji zdravog načina života.

Muškarci su svakako dobrodošli, kao podrška svojim dragim damama.