Predavanja “Koraci ka zdravoj trudnoći” – poklon trudnicama u BiH

Od jula do decembra 2017. godine širom Bosne i Hercegovine će se održati interesantna i edukativna predavanja za trudnice.

Edukacija pod nazivom „Koraci ka zdravoj trudnoći “ je projekat koji realizuje kompanija BioTehnology and Genetics.

Cilj predavanja je pružiti trudnicama sve potrebne informacije kako bi bezbrižno uživale u trudnoći i kako bi se pripremile za porođaj. Predavanja se održavaju  u preko 40 gradova širom Bosne i Hercegovine, a realizuju ih stručne osobe, doktori, babice. Ovo je prilika da im buduće majke postave pitanja i dodatno se edukuju. “Sve trudnice će dobiti i poklone naših partnera, kao i popust na uslugu pohranjivanja matičnih ćelija u Swiss Stem Cell Bank. Posebno želimo pružiti podršku trudnicama koje u svojim gradovima nemaju škole za trudnice”, izjavila je Slađana Bencun Vučenović, generalni direktor kompanije BioTehnology and Genetics.

BioTechnology and Genetics je ekskluzivni i ovlašteni partner švajcarske banke matičnih ćelija Swiss Stem Cell Bank i svjetski poznate američke kompanije Veritas Genetics, specijalizovane za pružanje genetskih analiza.

Cilj je pomoći budućim roditejima da bolje razumiju sopstveno zdravlje, zdravlje tokom trudnoće, te se što bolje pripreme za dolazak bebe.

“Pozivamo trudnice da se informišu na našim web stranicama www.maticnecelije.eu i www.veritastestovi.com, kao i na portalu za trudnice i mame www.mamaklik.com,  te da saznaju kada je predavanje u njihovom gradu. Čuvanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce  je jednistvena prilika u životu i ukoliko imaju mogućnosti trudnice svakako ne trebaju propustiti ovu priliku” izjavila je Bencun Vučenović.