Kako da otkrijem pol bebe? – Narodne metode koje će ti reći da li nosiš djevojčicu ili dječaka

Kako da otkrijem pol bebe? – Narodne metode koje će ti reći da li nosiš djevojčicu ili dječaka

Kada govorimo o otkrivanju pola bebe postoje dvije vrste roditelja – oni koji ne žele da ga saznaju do porođaja i oni koji žele da saznaju što prije. Ako čitaš ovaj članak sigurno pripadaš ovoj drugoj grupi i čekanje na to da ti ginekolog na osnovu ultrazvuka otkrije da li nosiš djevojčicu ili dječaka se čini kao vječnost. Zato smo ovdje skupili neke od metoda koje su naše bake koristile za otkrivanje pola bebe. Ni sami ne znamo koliko su tačne, ali je sigurno zabavno isprobati ih.

16 narodnih metoda za otkrivanje pola bebe u trudnoći

Brojne su metode za koje se u narodu kaže da će ti otkriti da li ćeš roditi dječaka ili djevojčicu, a mi smo ovdje izdvojili šesnaest najzanimljivijih.

1. Položaj stomaka

Ova i sljedeća metoda su možda u narodu i najpopularnije. Svi će ti pokušati na osnovu položaja i oblika stomaka pogoditi pol bebe. Navodno, ako stomak nosiš visoko rodićeš djevojčicu, a ako nosiš nisko sigurno je dječak.

2. Oblik stomaka

Druga metoda je pretpostavljanje pola bebe na osnovu oblika stomaka. Ako je stomak prilično raširen, u pitanju je djevojčica, a ako više izgleda kao lopta ispod majice onda mora da je dječak.

3. Jutarnje mučnine

Velika je vjerovatnoća da si već iskusila jutarnje mučnine u trudnoći – to je uobičajena pojava. Međutim, naše bake kažu je nastavak tih mučnina i u drugom trimestru siguran znak da očekuješ djevojčicu.

4. Duža ili kraća linea negra

Znaš ona tamna linija koja ide vertikalno od stidne kosti, preko stomaka ka gore? Ako se završava u blizini pupka nosiš djevojčicu, a ako se nastavlja do rebara i grudi onda se u tvom stomaku krije dječak.

5. Otkucaji srca bebe

Oslušni srce svoje bebe na sljedećem ultrazvučnom pregledu. Ukoliko kuca dosta brzo, iznad 140 otkucaja u minuti, rodićeš djevojčicu. Ako pak kuca nešto sporije, ispod 140 otkucaja, u pitanju je dječak.

6. Veličina grudi

Rast grudi u trudnoći je sasvim normalna pojava, ali ne rastu svim trudnicama jednako. Bake kažu da izrazito povećane grudi siguran znak da nosiš dječaka.

7. Boja bradavica

Pored toga što su ti grudi porasle, sasvim je normalno i da su mnogo osjetljivije nego inače. Osim toga, postoji mogućnost da su ti i bradavice potamnile. Jesu? To bi moglo da znači da nosiš dječaka.

8. Pojava akni

Bake još kažu i da djevojčice majkama uzimaju ljepotu. Zato obrati pažnju na promjene na tvojoj koži lica. Ukoliko ti se pojavilo mnogo akni, to je znak da nosiš djevojčicu.

9. Promjene raspoloženja

S obzirom na sve hormonske promjene koje se dešavaju u tvom tijelu tokom trudnoće, sasvim je razumno da očekuješ i promjene raspoloženja. Ali pretpostavlja se da nosiš djevojčicu ukoliko primjećuješ veća i duža kolebanja.

10. Neobične želje za hranom

Koja je najčudnija kombinacija okusa koju si poželjela u trudnoći? Priznaj! 😊 Ukoliko su to češće slatke kombinacije, vjerovatno nosiš djevojčicu. Ukoliko više žudiš za slanom i začinjenom hranom, uskoro će ti se za trpezom pridružiti jedan dječak.

11. Položaj pri spavanju

Sigurno već znaš da se u trudnoći preporučuje spavanje na boku (ukoliko nisi znala, od sada pazi kako spavaš). Prema tome na kojem boku više voliš da spavaš možeš da pretpostaviš pol svoje bebe. Ukoliko preferiraš desni bok nosiš djevojčicu, a ako više voliš da spavaš na lijevom boku onda nosiš dječaka.

12. Obrati pažnju na snove

Kažu da snovi mogu da predvide pol tvoje bebe, ali ćeš dobiti suprotno od onoga što si sanjala. Ako si sanjala da si rodila dječaka, to znači da ćeš roditi djevojčicu, i obrnuto.

13. Kineski kalendar začeća

Kažu da od vremena začeća zavisi kojeg pola će beba da bude. To možeš da predvidiš na osnovu kineskog kalendara začeća za koji je potrebna informacija koliko si godina imala u trenutku začeća i u kojem mjesecu se to dogodilo. Primjer kineskog kalendara možeš da pogledaš ovdje.

14. Test sa prstenom

Za ovaj test ti je potrebna tvoja burma i konac koji ćeš za nju da zavežeš. Zatim treba da taj konac objesiš iznad stomaka i obratiš pažnju na to kako se prsten pomjera. Ako se klati naprijed-nazad, očekuj dječaka. Ako prsten kruži, onda ćeš roditi djevojčicu.

15. Test sa sodom bikarbonom

Ovaj test je takođe poznat od davnina, a za njega ti je potrebna soda bikarbona koju ćeš da pomiješaš sa svojim urinom. Kada si to uradila, treba da čekaš reakciju: ako smjesa počne da pjeni, to znači da ćeš da rodiš dječaka, a ukoliko se ništa ne dogodi, onda očekuj djevojčicu. Za ovaj test se tvrdi da je tačan u 80% posto slučajeva, pa nam kasnije u komentaru napiši da li je bio tačan u tvom slučaju, ukoliko odlučiš da ga uradiš.

16. Test sa bijelim lukom

U narodu se priča da treba da pojedeš veliku količinu bijelog luka i da čekaš reakcije ljudi iz tvoje okoline. Ako nakon nekoliko sati miris bijelog luka počne da izlazi kroz pore tvoje kože, rodićeš dječaka, a ukoliko okolina ništa ne osjeti, onda je djevojčica. Ali hajde da budemo realni – da li si nekada pojela mnogo bijelog luka a da je to prošlo neopaženo? 😊

Kako da otkrijem pol bebe? – Narodne metode koje će ti reći da li nosiš djevojčicu ili dječaka
U narodu postoji mnogo metoda za otkrivanje pola bebe

Kako da znam da li su ove metode tačne?

Realno – ne možeš to sada da znaš. Ali ćeš na osnovu ultrazvuka oko 20. nedjelje trudnoće moći da utvrdiš da li je neka od ovih metoda koju si uradila bila tačna ili ne.

Ako si zaista nestrpljiva i želiš što prije da saznaš pol svoje bebe, moramo ti reći da postoji način da tu informaciju dobiješ veoma rano – već od 10. nedjelje trudnoće, uz pomoć neinvazivnog prenatalnog testa VeritasTest myPrenatal.

Naravno, neinvazivni prenatalni test (NIPT) otkriva mnogo više od pola bebe, a to je prije svega njeno genetsko zdravlje. Veritas prenatalni test analizira hromozome tvoje bebe i, uz preciznost od 99.9%, otkriva da li ona ima neku od genetskih nepravilnosti, kao što su Down, Edwards, Patau i drugi sindromi, koji mogu značajno da utiču na kvalitet života tvoje bebe. Što je najvažnije, ovaj test je potpuno bezbjedan za tvoju bebu i možeš bez straha da ga uradiš.

Kada dobiješ sjajne vijesti da je genetski zdrava, onda možeš i uz pomoć balona iznenađenja da otkriješ kojeg je pola tvoja beba i da bezbrižno uživaš u trudnoći dok čekaš da je upoznaš.

Da skratiš vrijeme dok čekaš da uradiš test, možeš ipak isprobati neku od ovih narodnih metoda. Koja ti se čini najzabavnijom? Šta kaže – da li nosiš dječaka ili djevojčicu? Zapamti to pa nam kasnije javi da li su narodne metode tačne. 😊